Arte vizuale

Expozitia de Fotografie “New Energy” a lui Mircea Albutiu la Teatrul José Lúcio da Silva din Leiria

Publicat: 28 apr. 2017
3

Teatrul municipal José Lúcio da Silva gazduieste intre 28 aprilie si 26 mai 2017 expozitia “New Energy – Amor Amores” a fotografului roman Mircea Albutiu. Vernisajul va avea loc in data de 28 aprilie orele 18.00.

 “New Energy” a rezultat din colaborarea lui Mircea Albutiu cu faimosul coregraf Gigi Caciuleanu intre mai si iunie 2014, pe perioada repetitiilor pentru spectacolul “Amor Amores”, prezentat la Opera Nationala din Cluj.

Gigi Caciuleanu a ajuns la Cluj aducand cu sine dansul contemporan si o energie de factura profund novatoare. Balerinii Operei Nationale din Cluj au trebuit asadar sa renunte la canoanele restrictive ale baletului clasic pentru a descoperi un discurs propriu unui nou tip de spectacol.

Vezi si Artisti sibieni expun la Muzeul din Bistrita

Cele 40 de imagini alb negru din expozitie au asadar o dubla relevanta, intrucat dau seama nu doar despre arta unui fotograf profund sensibil la tonalitatile infinite pe care de lumina le imprumuta corpului uman ci si despre rabdarea cu care Gigi Caciuleanu reconstruieste scoala romaneasca de balet in paradigma contemporaneitatii.

Activitatea Teatrului José Lúcio da Silva din Leiria, intre 1966 si 2006, a constat in principal din proiectia de filme. Incepand din 2007 institutia a recurs la o restructurare a ofertei sale culturale, orientandu-si activitatea catre toate ariile artistice, reprezentatiilor teatrale si cinematografice adaugandu-li-se manifestari prin care celelalte arte interfereaza cu acestea. Institutia cauta in permanenta sa se adreseze unor segmente noi de public, ca parte a politicii autoritatilor locale de sustinere a activitatilor culturale din municipiu.

Adauga un comentariu