Eveniment-Social

Expozitia „Drumuri in memorie. Mausoleele”, itinerata la Muzeul Unirii din Iasi

Publicat: 15 nov. 2018

Complexul Muzeal National „Moldova” – CMNM Iasi – Muzeul de Istorie a Moldovei si Institutul National al Patrimoniului va invita sa vizitati expozitia itineranta „Drumuri in memorie. Mausoleele”, deschisa in perioada 16 noiembrie – 2 decembrie 2018, la Muzeul Unirii din Iasi. Vernisajul va avea loc vineri, 16 noiembrie, ora 13.00.

„Drumuri in memorie. Mausoleele” este un proiect finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, in cadrul programului Centenar. Initiat de Institutul National al Patrimoniului, proiectul are ca scop valorificarea si promovarea in spatiul public, la nivel national si european, a patrimoniului comemorativ, in mod specific a mausoleelor ridicate pentru eroii din Primul Razboi Mondial, aflate pe teritoriul Romaniei.

Obiectivul central al proiectului este acela de a clarifica si disemina functia de spatii mnemonice ale mausoleelor existente in Romania, de a promova patrimoniul comemorativ si educatia in domeniul istoric si cultural a generatiilor actuale, si, cu precadere, a tinerilor, prin intermediul unei serii variate de activitati, facilitand procesul de actualizare a semnificatiei mausoleelor. Proiectul a fost lansat pe 25 octombrie 2018, de Ziua Armatei Romane, la Muzeul Vrancei din Focsani, cu expozitia itinerata acum la Iasi.loading...

Adauga un comentariu