Eveniment-Social

Expozitie de fotografie si lansare de carte „Exista Viata dupa Cancer”

Publicat: 16 mart. 2018
1

Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi isi reitereaza statutul de partener social al comunitatii, prin sustinerea si organizarea de evenimente profund ancorate in problematica de interes pentru cei aflati in fata unor adevarate provocari ale vietii. In acest context, va invitam marti, 20 martie, la ora 15.00, la Palatul Culturii, in spatiul Muzeului Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu”, la evenimentul de lansare a proiectului „Exista viata dupa cancer”, organizat de Asociatia PsihoMedicala „Bucuria de a fi”, in parteneriat cu Institutul Regional de Oncologie Iasi, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania – Filiala Iasi.

Manifestarea cuprinde vernisajul unei expozitii de fotografie si lansarea cartii cu acelasi nume, semnata de Mihaela Palade Gheran. Cartea descrie experienta personala a autoarei, diagnosticata cu cancer la finalul anului 2015, un jurnal de boala modelat de mintea si experienta de aproape 20 ani ca psiholog clinician.

Expozitia de fotografie realizata de Dragos Iliescu reuneste portretele a cinci persoane care au fost diagnosticate cu cancer acum cel putin 10 ani, au facut tratament, iar in prezent se bucura de o viata normala: Iuliana Tomoioaga, Ligia Delia Cosoi, Daniela Amihalachioaei, Nicu Cozma si Jan Cibotariu.  Despre proiect vor vorbi: prof. univ. dr. Mihail-Gabriel Dimofte – Director Medical al Institutului Regional de Oncologie Iasi; Liliana Pintilie – Presedinte al Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania – Filiala Iasi; muzeograf Victor Munteanu, sef sectie Muzeul Etnografic al Moldovei; Ioana Ciacoi – Patient Advocacy Specialist – Pfizer, artistul fotograf Dragos Iliescu si psiholog Mihaela Palade Gheran, presedintele Asociatiei „Bucuria de a fi”.
Scopul acestui demers este de a motiva, sustine si incuraja persoanele diagnosticate cu cancer, precum si familiile lor, dar si de a schimba perceptia societatii cu privire la cei care au un astfel de diagnostic. Afiliata Federatiei Asociatilor Bolnavilor de Cancer din Romania, „Bucuria de a fi” este o organizatie neguvernamentala fondata la Iasi in anul 2017 de catre psihologii Mihaela Palade Gheran – Presedinte, Aditi Anamaria Gheran – Vicepresedinte si medicul Constantin Gheran. Asociatia are ca misiune protejarea, imbunatatirea si cresterea calitatii vietii copiilor si adultilor, contribuie la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele. promoveaza respectul fata de demnitatea umana, fara nicio discriminare.
 
Intrarea la acest eveniment va fi libera. Va asteptam cu drag!
 

Adauga un comentariu