Local

Expozitie de trenulete si cursuri de modelism feroviar, la Palas Mall – FOTO

Publicat: 19 feb. 2014

@ Pasionatii de modelism feroviar, copiii sau cei care doresc sa admire un veritabil orasel în miniatura sunt invitati la Palas

Clubul de modelism feroviar „Tram and Train”, din cadrul Asociatiei „Prietenii Tramvaiului” Iasi, a amenajat la parterul Palas Mall (intrarea dinspre Subway), o diorama de dimensiuni impresionante, un ansamblu compus din trenulete, tramvaie, casute, gari si alte elemente arhitecturale, care îi încânta deopotriva pe cei mici si pe cei mari. Intrarea este libera, programul de functionare al trenuletelor fiind: vineri, între orele 16.00 – 20.00, iar sâmbata si duminica, între orele 14.00 – 20.00.

Membrii asociatiei au început lucrul la macheta expusa în Palas Mall în 2010, iar munca pasionata la detaliile care redau diferite aspecte urbane, peisagistica si activitati continua si în prezent. În acesti ani, „prietenii tramvaielor” au îmbinat si au creat exponatele spectaculoasei diorame: circa 35 de metri de cale ferata, cinci garnituri de tren, peste 100 de copacei, gari, depouri, zone urbane si diverse peisaje. Trenuletele opresc în gari, dintre care una este copie fidela a celei din Nicolina, parcurg zone montane si paduri, tuneluri, zone de triaj, depouri si multe altele.

Începând de luni, 24 februarie 2014, toti cei cu vârsta de peste 10 ani, care doresc sa afle din secretele modelismului feroviar, pot participa la atelierele organizate de Asociatia „Prietenii Tramvaiului”. Cursurile vor avea loc de luni pâna vineri, între orele 18.00 – 20.00. Înscrierile se pot face la Centrele Info Palas Mall si pe pagina de Facebook a Asociatiei „Prietenii Tramvaielor”.

Comentarii
  • shi eu am un set de trenuletze noi,dar c-a dotari nu corespunde cu banul dat,fiindca se ia cate ceva din paketul venit din strainatate.ce jecmaneala.

  • asemenea cursuri exista in germania,dar shi-n alte tzari dezvoltate.exista shi concurs cu premii in germania pt. cine face cea mai reushita portziune de diorama.sunt primele 3 premii shi premii speciale constand in diorame facute de ei pt=mama shi fiu ;tata shi fiu;mama shi fiica;tata shi fiica;intreaga familie shi copii individual cu o anumita limita de varsta.

Adauga un comentariu