Arte vizuale

Expozitie Eduardo Diez la Palatul Brukenthal

Publicat: 02 oct. 2015

Palatul Brukenthal din Avrig ii invita pe iubitorii de arta la o expozitie de pictura contemporana. Catalogat de critici drept „un peisagist innascut”, artistul spaniol Eduardo Diez a expus o colectie importanta din lucrarile sale la Avrig. Expozitia intitulata „Senzatii” mai poate fi vizitata pana pe data de 9 octombrie, in sala mare a Palatului Brukenthal, zilnic, intre orele 10.00 si 22.00.

Vezi si Muzeul „Arta Lemnului” din Campulung Moldovenesc gazduieste o expozitie inedita

Dupa succesul pe plan international, Diez a devenit cunoscut si in Romania, in ultimii ani acesta vernisand mai multe expozitii in diverse orase de la noi. Spaniolul este apreciat in mod deosebit pentru peisajele sale, in special cele marine, dar si cele inspirate de paduri, rauri sau munti. Pictorul se declara „un interpret al culorilor” si spune ca tablourile lui reflecta, ca si oamenii, stari de spirit, sentimente, trairi si idei. Stilul picturilor sale este realismul descriptiv cu un fond impresionist si, de obicei, picteaza in ulei pe tabla si pe panza.

Criticii spun despre Eduardo Diez ca este inzestrat cu „un lirism pictorial unic. Arta sa implica o selectie de conceptii si vitalitati care transpun spectatorul in locuri de reflectii si admiratie, unde se intalnesc emotiile si sentimentele.” Doritorii pot cumpara o parte din lucrarile artistului cu preturi cuprinse intre 300 si 400 de euro.loading...

Adauga un comentariu