Eveniment-Social

Expozitie, in premiera la Iasi, cu icoane realizate de pictorul Nicolae Grigorescu

Publicat: 28 mart. 2012
1

Pentru prima data la Iasi se va desfasura, astazi, incepand cu ora 17.00, la Muzeul Unirii, o expozitie cu icoanele lui Nicolae Grigorescu de la Manastirea Agapia. „Complexul Muzeal National «Moldova» Iasi prin Muzeul Etnografic al Moldovei, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National, alaturi de Mitropolia Moldovei si Bucovinei si Manastirea Agapia, din judetul Neamt, organizeaza vernisajul expozitiei de icoane «Grigorescu – Arta sacra». Acest moment va beneficia de prezenta Inalt Prea Sfintiei Sale (IPS) Teofan, Mitropolitul Modovei si Bucovinei„, a precizat Lacramioara Stratulat, directorul Complexului Muzeal „Moldova”.

Anual, in perioada pascala, Muzeul Etnografic al Moldovei organizeaza o expozitie de arta sacra. Icoanele, realizate de celebrul pictor in perioada 1859 – 1861, parasesc pentru prima data Manastirea Agapia, pentru a oferi publicului iesean un adevarat regal expozitional. La vernisaj va participa si stareta de la Agapia, Stavrofora Olimpiada Chiriac, impreuna cu o parte din soborul manastirii.
Creatiile pictorului vor fi expuse pana pe 29 aprilie, in cadrul Muzeului Unirii de pe strada Lapusneanu. Intrarea este libera.

Adauga un comentariu