Local

Expozitie incredibila la Gradina Botanica din Iasi

Publicat: 19 feb. 2015
1

@ Vor fi plante originare din zone subtropicale si tropicale: crotoni, dracene, cactusi, bromelii, orhidee, ficusi, palmieri, ferigi, peperomii, begonii, marante, fitonii si euforbii

Incepand de sambata, 21 februarie, Gradina Botanica Anastasie Fatu” a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi va reveni la viata. Timp de aproape 3 saptamani, vor fi expuse plante exotice, care nu sunt vazute prea des de catre vizitatorii gradinii. Aceasta se datoreaza faptului ca plantele ce vor fi expuse fac parte din colectii foarte greu de intretinut si foarte valoroase. De exemplu, plantele ce vor fi vazute in aceasta perioada sunt foarte greu de pastrat in mediul calduros al unei case. Ele au nevoie de o temperatura de maximum 18 grade Celsius si de o umiditate de cel putin 80 la suta. Dintre plantele ce vor fi vazute de ieseni si nu numai incepand de sambata, fac parte specii si soiuri cunoscute sau mai putin cunoscute de azalee si camelii, precum si numeroase exemplare de plante originare din zone subtropicale si tropicale: crotoni, dracene, cactusi, bromelii, orhidee, ficusi, palmieri, ferigi, peperomii, begonii, marante, fitonii si euforbii.

Aceasta expozitie are loc inaintea unor sarbatori importante pentru romani precum Dragobetele sau Martisorul, dar si inaintea Anului Nou chinezesc. Speciile de plante prezentate iubitorilor de natura sunt in stransa legatura cu spiritul acestor sarbatori, reprezentand renasterea naturii. „Colaboram cu artisti din mai multe domenii (vizual, auditiv, tactil), asadar vom avea un concert cu artisti din cadrul universitatii, dar vom avea invitati si din cadrul Filarmonicii Iasi si de la Opera Nationala Iasi. De asemenea, vor fi invitate persoane care promoveaza fotografia artistica. Incercam sa aducem elemente care sa aminteasca de sarbatorile amintite, de aceea vizitatorii vor putea achizitiona simboluri chinezesti din lemn realizate de specialisti ai Gradinii Botanice”, Camelia Ifrim, directorul adjunct al Gradinii Botanice din Iasi. Azaleele si cameliile vor fi expuse in compartimentele noi de sera, iar in sera expozitionala vor fi celelalte plante exotice, precum bonsaii.

Adauga un comentariu