Arte vizuale

Expozitie inedita la Muzeul National al Satului ‘Dimitrie Gusti’

Publicat: 12 ian. 2017
3

Asociatia Filiala Arta Plastica Religioasa si Restaurare a UAP in colaborare cu Muzeul National al SatuluiDimitrie Gusti‘ si Universitatea Nationala de Arte Bucuresti Departamentul Arta Murala va invita sa participati, ca in fiecare iarna, la o expozitie asemenea unei intalniri de familie, dupa sarbatori, in cadrul careia vom povesti prin imagini cautarile noastre de atelier sau realizarile din anul ce tocmai s-a sfarsit.

‘Pictura este ca o poezie muta (…)’ — speram ca vom demonstra impreuna ca prin linie si culoare poate fi spusa una dintre cele mai frumoase povesti.

Organizata de Ziua Culturii Nationale, expozitia va incerca sa evoce contributia noastra la cultura omenirii, de la simbolistica pe care o regasim in cultura preistorica si antica si de la ctitoriile medievale care sunt considerate pana astazi capodopere ale artei europene, pana la arta contemporana de factura/inspiratie religioasa in formele ei cele mai diverse.

Artistii expozanti vor participa cu lucrari de arta realizate in tehnici traditionale sau moderne: icoana, pictura, grafica, sculptura, planse pictura murala sau restaurare, etc. Vor fi expuse si planse de restaurare in scopul de a atrage atentia asupra importantei conservarii patrimoniului artistic si a actului de restaurare. Chiar daca restaurarea nu garanteaza vesnicia monumentelor de arta, interventia restauratorului asigura continuitatea monumentului sau a bunului cultural servind, astfel, atat cultura cat si religia. Prin plansele expuse va fi amintit aportul adus de catre membrii filialei noastre la conservarea/restaurarea unora dintre cele mai importante monumente din Romania.

Vernisajul va avea loc duminica 15 ianuarie 2017, orele 15.00, Muzeul National al Satului ‘Dimitrie Gusti’, Sala si Foaierul H.H. Stahl, soseaua Kiseleff, nr. 30. Vor prezenta criticul de arta dr. Marius Tita si parintele dr. Florin Serbanescu, consilier patriarhal.

Expozitia va fi deschisa publicului pana in data de 26 februarie, de miercuri pana duminica, intre orele 9.00 — 17.00.

CURATOR

Florian Mihailescu

COORDONATORI MANIFESTARE

Cristian Olteanu, Florin-Ionut Filip

CO-ORGANIZATOR

Muzeul National al Satului ‘Dimitrie Gusti’

Adauga un comentariu