Eveniment-Social

Expozitie inedita vizitata de sute de ieseni in primele ore de la deschidere – FOTO

Publicat: 07 apr. 2014
Duminica, 6 aprilie, la Bojdeuca „Ion Creanga” a fost lansata expozitia – experiment „Copilaria parintilor nostri„. Impartita in trei sectiuni – scoala, familie si societate – lumea reconstruita de liceenii ieseni cuprinde obiecte tipice perioadei, anume costumul de pionier, sifonul, sticla de lapte, discurile de vinil, pick-up-ul, rachetele de tenis Reghin, penarul scolar sau diferite materiale didactice. Un aspect important al proiectului este faptul ca liceenii au contribuit consistent la realizarea expozitiei, prin alegerea temei, strangerea obiectelor, promovarea evenimentului si realizarea ghidajului.
La lansare au participat personalitati din lumea culturala, printre care se numara si Adam Sambrook, reprezentantul ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania. Succesul expozitiei a fost unul instant, in primele ore de la lansare inregistrandu-se peste 300 de vizitatori, printre care si elevi din Republica Moldova, care au fost ghidati de liceenii ieseni. De asemenea, inca din prima zi, vizitatori au contribuit la imbogtirea expozitiei cu diferite obiecte, cum ar fi un casetofon de epoca, flori din plastic, viniluri, un volum de Jules Vernes si articole sportive.
Expozitia poate fi vizitata de marti pana duminica, in intervalul orar 10:00 – 17:00, in cladirea noua de la Bojdeuca „Ion Creanga”. In cadrul saptamanii „Scoala Altfel”, expozitia va putea fi vizitata si in ziua de luni. Vizitatorii sunt invitati sa contribuie cu donatii la imbogatirea expozitiei.
Adauga un comentariu