Eveniment-Social

Expoziție organizată de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel pe pietonalul Ştefan cel Mare din Iaşi – Galerie Foto

Publicat: 28 iun. 2020
Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România
Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România

Duminică, 28 iunie 2020, de la ora 18.00, pe pietonalul Ștefan cel Mare, în fața Palatului Roznovanu, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „#orașuldinfotografii”. Expoziția este organizată de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, cu prilejul comemorării a 79 de ani de la Pogromul de la Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și cu sprijinul Muzeului Județean de Istorie Brașov.

În urmă cu aproape opt decenii pe străzile Iașului au avut loc evenimente care au schimbat sau au curmat vieți a mii de evrei – copii, bătrâni, femei, bărbați. Expoziția prezintă ipostaze diferite ale unui oraș pe care încă îl descoperim: Iașul surprins în fotografii de arhivă, în iunie 1941, versus Iașul de astăzi, văzut prin ochii tinerilor, în perioada august – octombrie 2019. Fotografiile au fost realizate în cadrul concursului #orasuldinfotografii, organizat de Institutul „Elie Wiesel”.

La vernisaj va participa și Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel”. Expoziția va putea fi vizitată până pe 28 iulie 2020.

Comentarii
  • Sunt curios daca au pus si hotararea judecatoreasca la procesul ”Holocaustului” de la Iasi, proces ce a avut loc in orasul Haifa Israel.

Adauga un comentariu