Eveniment-Social

Expoziție și eveniment despre comunicări vizuale, organizat de Universitatea Națională de Arte din Iași

Publicat: 23 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Expoziție și eveniment despre comunicări vizuale organizat de Universitatea Națională de Arte din Iași
Universitatea Națională de Iași - Institutul de Cercetare Multidisciplinară în Artă în parteneriat cu Universitatea ”Cuza” Iași, Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Iași și Institutul Francez din România la Iași programează expoziția ”Comunicări Vizuale/Communication Visuelle”. Aceasta va fieste deschisă în perioada 26 mai - 4 iunie 2022 la Institutul Francez din România la Iași

Eveniment și expoziție despre comunicări vizuale, organizat de Universitatea Națională de Arte din Iași. Totul alături de Institutul de Cercetare Multidisciplinară în Artă în parteneriat cu Universitatea „Cuza” Iași, Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Iași și Institutul Francez din România la Iași. Momentul este intitulat „Comunicări Vizuale/Communication Visuelle” și se va derula între 16 mai respective 4 iunie 2022.

Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE) din Iași,

Institutul de Cercetare Multidisciplinară în Artă în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iași, Uniunea Artiștilor Plastici (UAP) din România, filiala Iași și Institutul Francez din România la Iași organizează expoziția „Comunicări Vizuale/Communication Visuelle”. Expoziția este deschisă în perioada 26 mai – 4 iunie 2022 la Institutul Francez din România la Iași

Proiectul expozițional „Comunicări vizuale” este finanțat de Primăria Municipiului Iași și  Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” Iași, fiind înclus în Festivalul Internațional al Educației 2022. Cu acest prilej va fi publicat albumul expoziției, realizat de Bogdan Panțîr.

Eveniment despre comunicări vizuale, organizat de Universitatea Națională de Arte din Iași

Școala de Artă de la Iași mizează atât pe tradiție, cât și pe noutate sau pe experiment. Lucrările concepute în canonul clasic al frumosului se întâlnesc cu altele, concepute în sens conceptual, relațional și participativ. „În acest album sunt reuniți artiști importanți din toate generațiile, acoperind un registru tematic eterogen, dar valoros din punct de vedere al reușitei artistice: Ei ne arată că arta este comunicare și, pe de altă parte, că și comunicarea este sau poate fi o adevărată artă.

Fiecare în felul lui și toți împreună mărturisesc în favoarea ideii că arta și comunicarea pot funcționa benefic, în interes reciproc, precum și în cel al binelui public. Pe baza acestei complicități pe termen lung, putem spera că frumusețea și dialogul pot „salva” lumea sau, cel puțin, ar putea-o face mai bună…” arată criticul de artă, prof. univ. dr. Petru Bejan, UAIC.

Manifestarea este concepută în jurul celei de-a XXV-a ediție a Colocviului franco-român în științele informaticii și comunicării

Activitatea este concepută în jurul celei de-a XXV-a ediție a Colocviului franco-român în științele informaticii și comunicării.

„Expoziția cadrelor didactice de la Facultatea de Arte Vizuale și Design a Universității Naționale de Arte «George Enescu» Iași, panotată la Institutul Francez din România la Iași, se înscrie în semantica dimensiunii relaționale a artelor vizuale, în spiritul unui discurs estetic construit pe algoritmul știință, creativitate, comunicare. Puternic marcată de evenimentele realității imediate, societatea reacționează în spiritul umanității, solidarității. În aceeași paradigmă este construit discursul estetic, artiștii vizuali  proiectează pe marele panou al contemporanității exprimări plastice întărite și mai mult de valorile spirituale, relaționale, educaționale și sociale”, arată și cercetător științific dr. Mirela Ștefănescu – Institutul de Cercetare Multidisciplinară în Artă, UNAGE Iași.

Proiectat pe simezele Institutului Francez din Iași, pentru a ne reaminti marile pagini de istorică prietenie

Proiectul are loc pe simezele Institutului Francez din Iași, pentru a  reaminti marile pagini de istorică. Ansamblul expozițional reunește inedite perspective asupra Realității, care sunt simultan și autoportrete ale unora dintre cei mai reprezentativi artiști ieșeni ai anului de grație 2022. Construit pe substanța interogațiilor ce apar la granița dintre diferitele medii tradiționale și moderne ale artelor vizuale, proiectul ne propune un traseu conceptual dens și rafinat, marcat de conotațiile social-politice ale crizei multiple pe care umanitatea o străbate, dar și metafizice pure.

”Artele, prin natura lor, identifică teritoriile armonice ale conștiinței universale, în care contradictoriul dispare, întărindu-ne speranța și convingerea că puterea comunicării și a dialogului naște întotdeauna Frumusețea, cea care ne va salva, înăuntru și dincolo de timp. Pentru că, în străfundurile ființelor noastre, ne interesează nu doar Eternitatea, ci Infinitatea”, a conchis conf. univ.dr. Cristian Ungureanu, prorector – Universitatea Națională de Arte din Iași.

Așadar, la Iași va avea loc această expoziție și eveniment despre comunicări vizuale, organizate de Universitatea Națională de Arte din Iași.

Adauga un comentariu