Plante medicinale

Extractul natural eficient in cancerul de piele

Publicat: 13 feb. 2019

Extractul de laptele-cucului, o planta obisnuita care creste pe marginea drumului si in aproape toate gradinile din zonele cu clima temperata, s-a dovedit extrem de eficient impotriva cancerului de piele. Acest extract combate tipurile de cancer nemelanomatos, leziuni ale pielii provocate de expunerea excesiva la soare, care, desi nu sunt fatale, pot lasa urme. Laptele-cucului este o planta utilizata de sute de ani in medicina populara pentru a trata negii, astmul si diverse tipuri de cancer. Recent, cativa medici din Australia au efectuat pentru prima oara un studiu clinic care a avut la baza extractul de Euphorbia Peplus, o planta din aceeasi familie cu laptele-cucului.

Studiul a fost efectuat pe 36 de pacienti care aveau in total 48 de leziuni de tip nemelanomatos – carcinom bazal celular, carcinom celular scuamos si carcinom intraepitalial. Cei 36 de voluntari erau pacienti care fie nu au reactionat la tratamentele conventionale (inclusiv operatie), fie au refuzat operatia, fie nu puteau fi operati din cauza varstei. Ei au fost tratati o data pe zi, timp de trei zile consecutive, aplicamdu-li-se deasupra fiecarei leziuni un bandaj impregnat cu extract de Euphorbia Peplus.

Rezultatele initiale au fost impresionante, sustin autorii studiului. Dupa o luna, 41 dintre cele 48 de leziuni canceroase au disparut complet. Pacientii care mai aveau dupa cele trei zile cateva leziuni au fost inclusi intr-o a doua sedinta de tratament cu Euphorbia Peplus. La 15 luni de la tratament, doua treimi dintre cele 48 de leziuni canceroase disparusera complet.

Efectele secundare au fost minime: 43% dintre pacienti nu au acuzat dureri dupa incheierea tratamentului, doar 14% dintre pacienti au acuzat dureri moderate si unul singur a suferit dureri severe, dar de scurta durata. In toate cazurile, pielea pacientilor s-a regenerat pe cale naturala, fara a lasa cicatrice. Cercetatorii australieni atribuie potentialul miraculos al plantei Euphorbia Peplus ingredientului activ Ingenol Mebutate. Ei au declarat ca e nevoie de studii suplimentare inainte de a comercializa un medicament obtinut din laptele-cucului, iar oamenii nu trebuie sa incerce sa se trateze singuri, deoarece extractul este toxic si are efecte iritante asupra ochilor.loading...

Adauga un comentariu