Eveniment-Social

Fa turnuri din spaghete la Facultatea de Constructii si Instalatii

Publicat: 16 iul. 2014
1
Vrei sa construiesti cladiri care sa zgarie norii, case care sa pluteasca pe apa, orase sau retele de metrouri sub pamant, poduri care sa uneasca continente? Te fascineaza forfota de pe un santier? Ti-ar placea sa simulezi cutremure ca sa inveti cum se pot salva vietilor oamenilor? Atunci Facultatea de Constructii si Instalatii (CI) de la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) este locul potrivit pentru a-ti incepe cariera.

Citeste si Masinile gandesc la Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial

Pe parcursul celor patru ani de studii vei putea experimenta intr-unul dintre cele 30 de laboratoare de testare, sau cele zece laboratoare moderne de calcul, pe platforma seismica si in tunelul aerodinamic. La CI activitatile practice se imbina cu expunerea notiunilor teoretice si cu prezentarea celor mai actuale materiale, echipamente si tehnologii utilizate pentru realizarea constructiilor. Se numara printre putinele facustati din Iasi unde poti studia in limba engleza, sub indrumarea unor profesori de prestigiu national si international, membri plini sau corespondenti ai Academiei de Stiinte Tehnice.

Ca sa fii la curent cu ultimele noutati din domeniul constructiilor, la CI se organizeaza permanent sesiuni de comunicari stiintifice, concursuri profesionale, conferinte prilejuite de vizita unor specialisti din universitati de prestigiu, cursuri de formare continua, prelegeri si simpozioane. Facultatea de Constructii si Instalatii sustine participarea la concursuri studentesti si spiritul competitiv, astfel incat vei putea lua parte la numeroase comunicari si sesiuni stiintifice. Incurajeaza participarea stundetilor in proiecte in care se pot manifesta creativitatea si originalitatea, cum ar fi sa crearea celui mai inalt turn, sau a celei mai rezistente structuri din spaghete.

Citeste si Deseneaza-ti cariera la Facultatea de Arhitectura „G. M. Cantacuzino”

Te poti alatura Asociatiei Studentilor si Absolventilor Facultatii de Constructii si Instalatii pentru a fi reporter la Radio ASAFCI, a face excursii pe santiere sau a fi meditat pentru examene de colegii mai mari. Impreuna cu ei poti organiza si baluri ale bobocilor si participa la competitii sportive, la stand-up comedy sau la casatorii pentru o zi. CI are incheiate acorduri cu peste 14 universitati prestigioase din Europa pentru ca studentii sa aiba ocazia sa experiementexze viata de student strain in tari ca Germania, Marea Britanie, Italia sau Franta. 

Alaturi de institutiile judetene si locale CI a contribuit la ridicarea unor complexe noi si moderne, cum ar fi Complexul Palas din Iasi si la reabilitarea monumentelor istorice: Biserica „Trei ierarhi”, Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Teatrul National si Filarmonica din Iasi, precum si la numeroase alte obiective civile si industriale. Poti deveni student la CI pe baza unui concurs de dosare. Media de admitere va fi reprezentata de media la bacalaureat. Poti opta pentru una din specializarile: Inginerie Civila (program de studii cu predare atat in limba romana cat si in limba engleza) unde sunt 409 de locuri la buget si 100 la taxa sau Ingineria Instalatiilor unde se regasesc 85 locuri la buget si 5 la taxa.
Adauga un comentariu