Economic Local

Fabrica Bosch, cea mai mare investitie privata din Cluj

Publicat: 18 feb. 2012
1

Consiliul Judetean (CJ) Cluj a semnat, vineri, contractul cu Bosch pentru investitia de 77 de milioane de euro pe care compania germana o va face la Jucu. Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a declarat, vineri (17 februarie 2012), într-o conferinta de presa, ca investitia Bosch este cea mai mare din istoria Clujului pe care o face o companie privata.
“Am semnat astazi contractul cu reprezentantii companiei, referitor la investitia pe care dansii urmeaza sa o dezvolte în Parcul industrial Tetarom III. Avem de a face cu cea mai mare investitie privata din istoria judetului Cluj, în valoare de 77 de milioane de euro, care va aduce pana la final peste 2.000 de locuri de munca si va genera încasari importante la buget”, a mentionat Alin Tise.

Bosch primeste din partea CJ Cluj 21,5 hectare de teren, concesionate pe 99 de ani.

“Contractul acorda companiei Bosch drept de superficie pentru o perioada de 99 de ani pentru suprafata de teren de 21,5 ha situata în cadrul parcului Tetarom III, aflat în proprietatea Consiliului Judetean Cluj. Investitia se va realiza în doua etape si are în vedere, în faza finala, construirea a 80.157 de metri patrati construiti la sol, incluzand o unitate de productie, spatii de birouri, centru logistic, cladire tehnica, parcari, alei si spatii verzi. Pentru dreptul de superficie, Bosch va plati o taxa de 0,1 euro/metru patrat pe an plus TVA, taxa ce se va achita în lei”, se precizeaza într-un comunicat al CJ Cluj.

De asemenea, CJ Cluj va sprijini compania Bosch pentru racordarea la utilitati si va asigura, pe cheltuiala sa, accesul auto si pietonal la parcela de teren. Tot în sarcina administratiei judetene va reveni devierea canalului colector care traverseaza parcela concesionata de catre Bosch.

Contractul cu Bosc prevede ca, daca îsi închide operatiunile de la Jucu, compania germana fie restituie parcela de teren, în cel mult doi ani, în starea în care a preluat-o, fie gaseste un investitor care sa preia investitia în termenii contractului.

Adauga un comentariu