Actualitate

Fabrica de ulei UNIREA a scos la mezat 50 milioane actiuni

Publicat: 09 feb. 1999

•In Adunarea Generala a Actionarilor ce a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, actionarii societatii comerciale UNIREA SA Iasi, au hotarat lansarea pe piata a 50 de milioane actiuni.

Ioan Costin, directorul general al societatii iesene ne-a declarat ca s-a ajuns la aceasta situatie, dat fiind situatia economico-financiara deosebit de grea. Aceasta este generata in principal de creditele si dobanzile la credite mari, pe care le are de platit la BRD si Banca Agricola Sucursala Iasi. Dobanzile pe care fabrica de ulei le plateste, variaza in jurul valorii de 70% pe an.

Dumitru Zalaru, cenzor al SC UNIREA SA Iasi si director al Directiei Controlului Financiar de Stat Iasi, a adaugat ca actiunile vor fi oferite cu prioritate actionarilor unitatii si numai ce ramane va reveni investitorilor.

De actiunile fabricii de ulei din Iasi, deocamdata se intereseaza firma CEREOL, holding care a inregistrat un record de integrare in marile companii din industria uleiului din Europa Centrala si de Est, (detine 24 de mari uzine). Deja, o alta firma, INVESCO, detine un procent de 18% din actiunile societatii.

Determinarea valorii actiunilor scoase la vanzare cade in sarcina Consiliului de Administratie. Ioan Costin a mai afirmat ca, pina pe 26 februarie a.c. sunt asteptate ofertele din partea actionarilor si investitorilor si, in functie de necesitatile fabricii, urmeaza a se stabili valoarea pachetului scos la vanzare. Actionarii se asteapta ca valoarea nominala a unei actiuni sa depaseasca 90.000 lei. Estimarea are la baza valoarea obtinuta pentru o singura actiune (90.000 lei/actiunea) la precedenta emisiune, din anul 1996, cand au fost scoase la vanzare un numar de 76.000 de actiuni.loading...

Adauga un comentariu