Actualitate

Fabrica pentru locuitorii comunei Erbiceni, construita cu fonduri europene – FOTO

Publicat: 13 nov. 2015

@ Noi locuri de munca au fost create pentru locuitorii comunei iesene, prin construirea unei fabrici de borduri si pavele, finantata cu ajutorul fondurilor europene

In comuna Erbiceni din judetul Iasi a fost inaugurata, in prezenta autoritatilor locale si a unui sobor de preoti, o fabrica unde se vor produce diverse materiale de constructii. Realizata cu ajutorul fondurilor europene, in mica fabrica din Erbiceni lucreaza deja 12 persoane, iar autoritatile locale urmaresc sa extinda cat mai mult productia si numarul angajatilor in viitorul apropiat. Primaria Comunei Erbiceni a semnat deja un contract de parteneriat cu autoritatile din Harlau in cadrul acestui proiect.

„In aceasta fabrica, vom produce materiale de constructii in parteneriat cu cei Harlau, suntem primii care au finalizat proiectul dintre partenerii nostrii. Cel mai important este ca vom crea locuri de munca si asta va duce la prosperitatea si dezvoltarea locuitorilor. Astazi este o fabricuta, dar maine va deveni o fabrica mare, este un obiectiv pe care mi-l doresc si mi-l asum”, a declarat Ionel Lungu, primarul comunei Erbiceni.

Gospodarul Erbiceni SRL este firma prin care functioneaza aceasta mica fabrica, a carei actionar majoritar este Consiliul Local Erbiceni. Autoritatile din comuna cauta acum sa reduca costurile de operare si sa dezvolte productia. „Consiliul Local este actionar majoritar al acestei societati, care are o conducere profesionista, in frunte cu domnul Cristian Roscanu. Vrem sa se inmulteasca numarul angajatilor, iar acestia sa fie locuitori ai comunei. Deocamdata, stam in chirie in acest spatiu, insa vrem ca anul viitor sa ne mutam pe proprietatea noastra. Am gasit deja un teren si am facut demersurile pentru obtinerea avizelor. In momentul in care societatea va intra pe profit, avem de gand sa detasam serviciile catre firma Gospodarul”, a mai spus Ionel Lungu, primarul comunei Erbiceni.

Adauga un comentariu