National

FABULOS. Cabana de lux pentru Horea Uioreanu, construita cu bani din spagi – FOTO

Publicat: 05 aug. 2014
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, si-a construit o cabana de lux pe malul lacului cu banii din spagile pe care le primea. El nu se mai poate bucura de vila pe care si-a construit-o intr-o zona selecta, cu iesire directa la lac. Procurorii spun ca seful de cabinet al liberalului a tinut o evidenta stricta a sumelor cheltuite pentru vila, in agenda si-a notat chiar si banii dati pe covorase sau becuri.

Citeste si Fiul liberalului Horia Uioreanu, retinut pentru trafic de droguri 

 
Presedintele CJ Cluj si-a ridicat cabana chiar pe malul lacului Tarnita, cu plaja la scara. Procurorii DNA au aratat in rechizitoriu ca Uioreanu a cheltuit peste 41.000 de euro pentru edificarea cabanei. Desi este soare si numerosi clujeni merg sa se racoreasca la lacul Tarnita, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, nu se poate bucura de cabana pe care o detine, deoarece este la „racoare”, la Gherla. Vecinii spun ca singura care a mai trecut in ultima vreme pe la cabana este mama lui Uioreanu.
Procurorii DNA au aratat in rechizitoriul de trimitere in judecata cum Razvan Pop, fostul sef de cabinet al presedintelui CJ Cluj nota intr-o evidenta proprie toate cheltuielile pentru construirea si dotarea cabanei, pana la cel mai mic amanunt precum „covorase”. 
„Martorul Pop Razvan gestiona si cheltuielile generate de edificarea cabanei de la munte a inculpatului Uioreanu Horea Dorin, cabana ridicata de martorul Feier Mugur care, audiat fiind a confirmat primirea sumelor de bani exclusiv de la martorul Pop Razvan, persoana cu care insusi inculpatul i-a cerut sa tina legatura pentru toate demersurile necesare, achizitii materiale, plati muncitori. Potrivit evidentei extrase din calculator pentru edificarea cabanei s-au cheltuit peste 41.000 de euro, din aceasta suma costurile aferete activitatilor realizate cu martorul Feier Mugur, in perioada 2012 – 2013, fiind de aproximativ 26.000-28.000 de euro asa cum insusi martorul a aratat.
Citeste si 
 
De altfel, din evidenta din calculator rezulta ca, intr-adevar, incepand cu toamna anului 2012, sistematic, sume de bani din cele gestionate de martorul Pop Razvan Marius, au primit destinatia de cheltuieli pentru nevoile de ridicare a cabanei si apoi de dotare a acesteia. Aratam ca in perioada 2 octombrie 2012- 16 ianuarie 2014, a fost cheltuita potrivit evidentei electronice suma totala de 181.767 lei – echivalent a peste 41.000 de euro (pentru plata taxelor obtinerii actelor, avizelor, autorizatiei, manopera, caramida, geamuri termopan, betoane, instalatii electrice, faianta, scara interioara, corpuri de iluminat, saltele, asternuturi de pat, perne, calorifere, chiuvete, pervaze, covorase, aspirator, cuptor electric, cafetiera, etc).”, se arata in rechizitoriul de trimitere in judecata, potrivit romaniatv.net.
Adauga un comentariu