Sport

FABULOS! Candidatura bomba pentru sefia fotbalului mondial

Publicat: 06 ian. 2015
1

Printul iordanian Ali Bin Al Hussein, actualul vicepresedinte al forului mondial de fotbal, a anuntat, prin intermediul contului sau oficial de Twitter, ca s-a decis sa candideze la presedintia FIFA, acuzându-l voalat pe actualul presedinte, Joseph Blatter, ca ar fi îndepartat organizatia de adevaratul ei sens: fotbalul. „Candidez la presedintia FIFA pentru ca eu cred ca este timpul sa ne abatem atentia de la controversele administrative si sa revenim la sport”, a declarat Ali Bin Ali Hussein.

”Nu a fost o decizie usoara. A venit dupa îndelungata si atenta gândire si dupa multe discutii cu colegii din FIFA în ultimele luni”, a mai scris iordanianul. „Mesajul pe care l-am auzit, mereu si mereu, a fost ca este timpul pentru schimbare. Lumea fotbalului merita un organism-conducator de clasa si un model de etica, transparenta si buna guvernare”, a încheiat anuntul Ali Hussein.
Actualul presedinte al FIFA, elvetianul Sepp Blatter ocupa functia din 1998, când i-a succedat lui Joao Havelange.

Printul iordanian Ali Bin Al Hussein „are toata legitimitatea pentru a ocupa cele mai înalte responsabilitati”, a comentat marti Michel Platini, presedintele UEFA, într-un comunicat. „Îl cunosc bine pe Printul Ali, explica Platini. El are toata legitimitatea pentru a ocupa cele mai înalte responsabilitati. Noi asteptam acum propunerile si programul sau pentru viitorul fotbalului”. În vârsta de 39 ani, printul Ali, vicepresedinte al FIFA pentru Asia si membru al Comitetului executiv al Confederatiei asiatice de fotbal (CAF), a facut acest anunt într-un comunicat oficial si pe contul sau de Twitter.

Alegerea presedintelui FIFA va avea loc în cadrul Congresului de alegeri de la Zurich (Elvetia), pe 29 mai 2015. Candidatii au termen pâna pe 29 ianuarie 2015 pentru a-si depune candidatura. Joseph Blatter (78 ani), presedinte în exercitiu din 1998 si candidat pentru un al 5-lea mandat, este principalul favorit. Al treilea candidat, Jerome Champagne, fost secretar general adjunct al FIFA, nu are nicio sansa pe hârtie. Daca sansele lui Champagne sunt aproape nule, cele ale printului Ali sunt minuscule, deoarece Confederatia asiatica din care face parte si-a afisat deja sustinerea pentru Blatter în iulie, la Congresul FIFA de la Sao Paulo (Brazilia).

Singurul în masura sa-i ameninte mandatul lui Blatter, Michel Platini, a anuntat în luna august ca nu va candida pentru postul suprem, preferând sa-si prezinte candidatura pentru un al treilea mandat la conducerea UEFA.

Adauga un comentariu