Sport

FABULOS! Cristina Neagu, a doua cea mai buna handbalista din lume in 2014

Publicat: 07 ian. 2015
1

Cristina Neagu a ocupat locul al doilea în ancheta pentru cea mai buna handbalista a lumii în 2014, realizata de portalul Handball-Planet.com. Interul stânga de la ZRK Buducnost Podgorica a pierdut lupta cu norvegianca Heidi Loke.

Citeste si: Cristina Neagu, intrebari incomode pentru presedintele Klaus Iohannis

Aceasta este a patra editie a anchetei si a treia câstigata de pivotul Heidi Loke. Handbalista din Norvegia care a câstigat titlul continental luna trecuta, dar si trofeul Ligii Campionilor în 2014, cu Gyor, a acumulat 65 de puncte, cu 3 în plus fata de Cristina Neagu. Podiumul a fost completat de Eduarda Amorim. Portarita Paula Ungureanu s-a aflat si ea printre jucatoarele nominalizate, însa nu a prins podiumul. Nominalizarile au fost facute pe baza opiniilor a 17 jurnalisti experti în handbal feminin din întreaga lume.

Cristina Neagu (ZRK Buducnost Podgorica) figureaza si în echipa ideala a anului, dar Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), cu al doilea procentaj la EURO 2014, nu a reusit sa se impuna la categoria portari, desi a primit cele mai multe voturi din partea fanilor.

Citeste si: Cristina Neagu a fost desemnata cel mai bun inter stanga de la Euro

O jucatoare care evolueaza în România, suedeza Linnea Torstenson (CSM Bucuresti), si-a asigurat si ea un titlu în ancheta amintita, de cea mai buna aparatoare. Extrema dreapta norvegiana Camilla Herrem (HCM Baia Mare) si extremele stânga spaniola Carmen Martin (CSM Bucuresti) si braziliana Alexandra Do Nascimento (HCM Baia Mare) nu au reusit sa se impuna pe posturile lor, desi scandinava a primit cele mai multe voturi din partea fanilor.

Citeste si: Paula Ungureanu si Cristina Neagu, nominalizate intre cele mai bune handbaliste ale anului

Iubitorii handbalului au stabilit un nou record fata de ancheta de anul precedent, cu 106.322 voturi, fata de 87.000 de sufragii acordate. Nominalizarile la cele opt sectiuni (portari, extreme dreapta, extreme stânga, conducatori de joc, interi stânga, interi dreapta, pivoti si cele mai bune aparatoare) au fost facute pe baza opiniilor a 17 jurnalisti experti în handbal feminin din întreaga lume. Ancheta a reunit voturile internautilor (pâna pe 6 ianuarie) si ale expertilor.

Topul celor mai bune handbaliste din 2014:

1. Heidi Loke 65 de puncte
2. Cristina Neagu 62 de puncte
3. Eduarda Amorim 53
4. Katarina Bulatovic 49
5. Nora Mork 40

Echipa ideala a anului:

Extrema stânga: Maria Fisker (Viborg HK/Danmarca);
Inter stânga: Cristina Neagu (ZRK Buducnost Podgorica/Muntenegru)
Centru: Anita Gorbicz (Gyor/Ungaria);
Inter dreapta: Katarina Bulatovic (ZRK Buducnost Podgorica/Muntenegru);
Extrema dreapta: Linn-Kristin Riegelhuth Koren (Larvik HK/Norvegia)
Pivot: Heidi Loke (Gyor/Ungaria);
Portar: Katrin Lunde (Gyor/Ungaria);
Cea mai buna aparatoare: Linnea Torstenson (CSM Bucuresti/România)

Adauga un comentariu