Sport

FABULOS! Horia Tecau a castigat Mastersul de la Cincinnati

Publicat: 20 aug. 2012
1

Perechea formata din tenismanul român Horia Tecau si suedezul Robert Lindstedt a câstigat proba de dublu la turneul ATP de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii totale de 2.825.280 dolari, dupa ce a învins în finala perechea indiana Mahesh Bhupathi/Rohan Bopanna (N. 6), cu 6-4, 6-4.
Tecau si partenerul sau si-au adjudecat victoria dupa o ora si 7 minute de joc. Horia va primi pentru victorie un cec de 82.930 dolari si 1.000 de puncte ATP la dublu, la fel ca si Lindstedt. Pentru Tecau si Lindstedt, favoritii nr. 4 la Cincinnati, acesta a fost al patrulea turneu câstigat în 2012, dupa Bucuresti, s-Hertogenbosch si Bastad.
Horia are 13 turnee câstigate la dublu în cariera, dintre care zece alaturi de Lindstedt (2012 – Bucuresti, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 – Bastad, Casablanca, 2010 – New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch si Casablanca). Horia a mai câstigat în 2011 alaturi de Victor Hanescu (Acapulco) si belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alaturi de Marcus Daniell (Auckland). Horia a iesit câstigator anul acesta si în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek Sands).
Horia Tecau a pierdut si 11 finale la dublu: în 2012 la Rotterdam, Madrid si Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alaturi de Lindstedt, si în 2009 la Stuttgart (alaturi de Hanescu) si la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel).

Si-a asigurat calificarea la Turneul Campionilor

In urma triumfului de la Cincinnati, Horia Tecau si Robert Lindstedt si-au asigurat prezenta la Turneul Campionilor de la Londra. Lindstedt si Tecau sunt a treia pereche care se califica la Londra (turneul are loc în perioada 5 – 12 noiembrie), dupa americanii Bob Bryan/Mike Bryan si Max Mîrnîi/Daniel Nestor (Belarus/Canada), anunta site-ul atptour.com.

Adauga un comentariu