Sport

FABULOS! Numele arenei lui Real Madrid se va vinde pentru 500 de milioane de euro

Publicat: 22 sept. 2014
1

Real Madrid este la un pas de a încheia cel mai spectaculos contract de sponsorizare din istoria sa si cel mai lucrativ. Sumele sunt ametitoare, scrie Marca: între 450 si 500 de milioane de euro pentru 20 de ani. Adica 25 de milioane de euro pe an, pâna în 2034.

Citeste si: VIDEO INCREDIBIL! Meci fabulos in Spania! Real Madrid a masacrat-o pe Deportivo, 8-2!

Acordul prevede incorporarea numelui unui sponsor în denumirea oficiala a stadionului Santiago Bernabeu. Arena va fi rebotezata în schimbul unor sume fabuloase. De ceva vreme se stia ca Real Madrid lucreaza la închirierea numelui arenei Santiago Bernabeu, iar doritorii nu au întârziat sa apara. S-a vorbit de Coca Cola, de Microsoft si, mai nou, de fondul de investitii IPIC (International Petroleum Investment Company), detinut de membrii familiei regale din Abu Dhabi, capitala si al doilea oras ca marime din Emiratele Arabe Unite, dupa Dubai. De altfel, cel din urma pare sa fi avut câstig de cauza.
Astfel, IPIC va dori sa foloseasca acordul cu Real Madrid pentru a boteza arena madrilena cu numele Abu Dhabi Santiago Bernabeu sau Abu Dhabi Bernabeu. Desi înca nu se stie forma finala, se cunoaste faptul ca numele orasului Abu Dhabi va trona pe fatada principala a stadionului Santiago Bernabeu.

Citeste si: Transfer fabulos! Real Madrid plateste o suma colosala pe vedeta CM

De altfel, saptamâna trecuta, Real Madrid si Banca Nationala din Abu Dhabi au semnat deja un acord de sponsorizare. De ceva vreme, Real Madrid, la fel ca Barcelona, luau în calcul sa foloseasca si aceasta resursa financiara, urmând exemplul altor granzi europeni, precum Arsenal Londra, Manchester City sau Bayern Munchen. Închirierea numelui arenei aduce sume importante la bugetele marilor echipe, astfel încât si Barcelona se gândeste serios sa achieseze. Qatar Airways, sponsorul catalanilor, a facut deja o oferta în acest sens, urmând sa achite 350 de milioane de euro pentru 30 de ani, în cazul în care oferta îi va fi acceptata. În acest caz, arena formatiei blaugrana se va numi Qatar Camp Nou.

Citeste si: Seara de cosmar pentru Real Madrid

Adauga un comentariu