Sport

FABULOS! Un fotbalist roman in echipa sezonului in Europa!

Publicat: 31 mart. 2015
1

Evolutiile lui Costel Pantilimon la Sunderland nu au fost trecute cu vederea. Poreclit ”Clean Sheet” de fanii ”pisicilor negre”, gratie multelor partide în care a pastrat poarta echipei sale neperforata, goalkeeperul român a fost declarat, la un moment dat, cel mai bun portar din Premier League, campionat în care mai evolueaza Courtois, De Gea sau Ospina, printre altii. Cifrele sale, însa, îl situeaza, iata, nu doar în fruntea clasamentului portarilor din Anglia, ci si din toate cele cinci mari ligi europene!

Citeste si: OFICIAL! Costel Pantilimon are un antrenor de top

Conform site-ului de analiza si statistica WhoScored, care puncteaza jucatorii în functie de performantele cuantificabile din meciuri, românul si-a facut loc în cel mai bun 11 al sezonului de pâna acum în Europa. Cu o medie a notelor din acest sezon de 7.1, Pantilimon este portarul cu cele mai constante evolutii din Top 5 campionate europene, acesta fiind si motivul pentru care a fost inclus de site-ul citat în cel mai bun unsprezece european.

Citeste si: SENZATIE! Costel Pantilimon, de netrecut in Premier League

 Din ”echipa de vis” a Europei fac parte nume mari, precum Thiago Silva (PSG), Robben (Bayern), Hazard si Cesc (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) si Leo Messi (Barcelona). În echipa ideala a sezonului sunt trei jucatori din Premier League, doi din La Liga, trei din Ligue 1, doi din Bundesliga si unul din Serie A.

Adauga un comentariu