Software & Hardware

Facebook actualizeaza aplicatia pentru Android in afara Google Play

Publicat: 18 mart. 2013

Facebook ofera actualizarea aplicatiei pentru Android in afara magazinului online Google Play. Aceasta metoda neconventionala de update a alarmat o serie de utilizatori si a determinat o parte dintre acestia daca nu cumva compania incalca o serie de regulemante impuse dezvoltatorilor de aplicatii pentru sistemul de operare Android.

O sursa din cadrul Facebook informeaza ca numai un numar mic de utilizatori au prmit notificarea care ii anunta ca pot sa descarce versiunea 141046 (sau altele) a aplicatiei pentru reteaua sociala. De fapt, numai dispozitivele care permit aplicatiilor sa fie instalate din alte surse decat Google Play vor primi actualizarea pentru aplicatia Facebook.

Update-ul Facebook este facut in acest fel pentru a testa noi optiuni, folosindu-se un numar mic de oameni, inaintea lansarii oficiale a noii variante a aplicatiei pentru intreaga comunitate Android. In plus, notificarea de actualizare a aplicatiei Facebook ar trebui sa fie afisata (pentru dispozitivele care permit asta) doar in timpul conexiunii Wi-Fi, intrucat compania nu isi propune sa consume din planurile de date ale utilizatorilor. De asemenea, utilizatorii vor trebui sa isi dea acordul pentru ca instalarea aplicatiei sa poata incepe.

Pana in acest moment, Google nu a facut nicio declaratie, deci nu este clar ce pozitie are compania fata de decizia Facebook de a actualiza aplicatia pentru Android in afara magazinului Google Play.loading...

Adauga un comentariu