Stiri si curiozitati

Facebook Dating, în România: Serviciu gratuit integrat în aplicația de mobil standard

Publicat: 18 mai 2021

Românii au posibilitatea să folosească serviciul Facebook Dating integrat în platforma principal, dar și în aplicația de mobil. Prin intermediul acestui serviciu, utilizatorilor li se oferă posibilitatea să își găsească parteneri online.

Prin acest serviciu, Facebook intră în lupta cu marii competitor Tinder și Bumble. Chiar dacă accesezi Dating prin intermediul rețelei de socializare, Facebook spune că profilul pentru această secțiune este complet separat și bine protejat din punct de vedere al securității datelor.

Facebook Dating, în România: Cum poți folosi serviciul

Serviciul oferă utilizatorilor cu vârsta de peste 18 ani acces la o serie de funcții concepute pentru a-i ajuta să găsească o relație semnificativă. Cei care au mai folosit aplicații de întâlniri vor putea utiliza ușor acest serviciu. În plus, față de alte aplicații, Facebook oferă cache-ul său extins de date despre utilizator și toți prietenii săi.

Chiar dacă apare în aplicația mare de Facebook, serviciul de „Dating“ poate fi utilizat doar după o configurare separată a profilului. Singurele informații cerute sunt numele și vârsta utilizatorului. Cele două profiluri sunt însă separate prin conținutul care este disponibil fiecăruia. Facebook spune că nu te poți „trezi” cu un profil de Dating, deci va trebui să îți faci unul manual.

Serviciul de „Întâlniri“ de la Facebook vă va prezenta potențiale potriviri pe baza locației dumnevoastră, a preferințelor indicate, dar și a altor factori.

De asemenea, utilizatorul poate alege să se potrivească cu persoane care participă la aceleași evenimente de pe Facebook sau care fac parte din aceleași grupuri de Facebook.

Utilizatorii vor putea alege ce fotografii să apară pe „Dating“ și ce informații despre el să apară public.

Instagram și Facebook Stories, în serviciul de „Dating“

Serviciul de „Facebook Dating“ oferă funcții noi de confidențialitate și securitate, printre care și integrarea Instagram în serviciu.

Prin acest serviciu, Facebook vrea să creeze o experiență mai dinamică și autentică. Utilizatorii au ocazia să își prezinte postările permanente pe Instagram în profilurile lor de întâlniri. Mai mult, reprezentanții Facebook susțin că este permisă distribuirea de Facebook Stories. Nu vor fi povești specifice întâlnirilor, dar aceleași pe care le încărcați deja pentru prieteni sau urmăritori vor putea apare pentru 24 de ore.

Pentru Facebook Dating nu ai nevoie să primești un răspuns pozitiv din partea celuilalt, putând începe o conversație imediat. Chiar dacă discuțiile care au loc în platforma Dating sunt realizate prin infrastructura Messenger, mesajele nu sunt comune cu cele din Messenger. De altfel, nu poți trimite decât mesaje text, fără link-uri, fotografii sau clipuri video. Astfel, Facebook dorește să oprească abuzurile.

Notificări privind locația

Cea mai interesantă nouă funcție Facebook Dating se bazează pe o practică de siguranță bine stabilită pentru întâlnirile online. Înainte de a întâlni pentru prima dată pe cineva în persoană, multe persoane, în special femei, spun unui prieten sau unui membru al familiei unde merg și când se așteaptă să se întoarcă. Asta pentru a se ști exact informațiile necesare în cazul în care se întâmplă ceva. Mai nou, oamenii își fac cunoscută locația folosind instrumente precum „Find My Friends“, de la Apple.

Facebook vă va permite să deschideți automat Messenger, de la Întâlniri, și să spuneți unui prieten numele persoanei cu care mergeți la întâlnire, precum și ora și locul în care intenționați să petreceți timpul. Persoana respectivă va primi un memento de notificare și va avea acces la locația dumneavoastră.

Adauga un comentariu