Magazin

Facebook dezvolta in SECRET un nou site

Publicat: 18 nov. 2014
1
Facebook dezvolta in secret un nou site, denumit „Facebook at Work”, pentru a cuceri si zona corporate. Reteaua sociala doreste sa ofere un instrument de comunicare la nivel profesional, in speranta ca va putea rivaliza cu Google, Microsoft si LinkedIn.
Noul instrument Facebook le va permite utilizatorilor sa comunice intre ei si sa transmita documente, rivalizand cu Google Drive si Microsoft Office. Noul site va semana cu Facebook – avand newsfeed-uri si grupuri – dar angajatii vor putea sa separe profilul personal de cel profesional.

Citeste si: Facebook decide sa reduca numarul reclamelor pe care le vad utilizatorii

Angajatii Facebook au folosit site-ul in activitatea lor zilnica si s-au declarat multumiti. Proiectul a inceput anul trecut si este testat alaturi de alte companii, pe masura ce se apropie data de lansare. Unii dintre tehnicienii care lucreaza la site-ul Facebook at Work se afla in Londra. Facebook ar putea acapara o parte din cota de piata a LinkedIn, reteaua de socializare pentru profesionisti, care are 90 de milioane utilizatori activi in fiecare luna. LinkedIn este lider pe segmentul de business networking, dar Facebook at Work ar putea sa rivalizeze cu Google Drive, Microsoft Outlook, Office si Yammer.
Pentru a se integra in universul corporate, Facebook va trebui sa castige increderea companiilor si organizatiilor, care vor dori ca datele si conversatiile lor sa ramana confidentiale. Multe companii, care se tem ca angajatii ar putea pierde timpul pe retelele sociale, au restrictionat accesul la Facebook.

Citeste si: Caz EMOTIONANT! Desi au fost despartite la NASTERE, s-au gasit!

Compania nu va cere niciun ban in schimbul serviciului sau, cel putin la inceputul utilizarii Facebook at Work. Facebook obtine cei mai multi bani din publicitate si cu cat utilizatorii petrec mai mult timp pe site-ul de socializare, cu atat se rotunjesc si veniturile lui Mark Zuckerberg. Fondatorul Facebook a declarat in luna iulie ca reteaua sociala are un potential urias de crestere pe termen lung. De exemplu, utilizatorii americani petrec, in medie, 40 de minute pe Facebook in fiecare zi, dar folosesc timp de noua ore media digitala, telefoanele mobile si computerele. „Aici exista o mare oportunitate. Putem schimba modul in care oamenii interactioneaza si distribuie continut”, a declarat Zuckerberg.
Sursa: gandul.info
Adauga un comentariu