Magazin

Facebook faciliteaza sexul ocazional, spun expertii in sanatate

Publicat: 21 mai 2011
1

Cresterea numarului de cazuri de boli transmise pe cale sexuala in randul adolescentilor poate fi atribuita si site-urilor de pe retelele sociale, arata un raport intocmit de experti in sanatate.

Ei sunt de parere ca raspandirea acestui tip de boli se explica prin faptul ca utilizatorii retelelor sociale online gasesc mai usor parteneri cu care au relatii inainte sa le cunoasca ‘istoricul’ sexual.

Potrivit Florida’s Seminole County Health Department (SCHD), anul trecut, numarul de cazuri de sifilis a crescut cu 200%. Si clamidioza (infectie bacteriana cu agentul infectios chlamydia) este tot mai raspandita, cu 3-4 milioane de cazuri noi inregistrate in fiecare an. Se apreciaza ca 50% dintre americani pot contracta o infectie genitala cu Human Papillomavirus (HPV) de-a lungul vietii.

Unul din sase americani, sau 16%, au herpes, dar 90% nu stiu ca-l au. Expertii in sanatate spun ca au tot mai des pacienti intre 14 si 24 de ani.

Expertii SCDH organizeaza miercurea programe destinate educarii adolescentilor in privinta bolilor transmisibile pe cale sexuala.

Adauga un comentariu