Securitate

Facebook lanseaza o aplicatie pentru a contracara hackerii

Publicat: 22 iun. 2011

Utilizatorii Facebook se pot baza pe o noua aplicatie care ii ajuta in lupta impotriva spam si malware.

Proiectata de o echipa de studenti ai Universitatii Riverside din California, MyPageKeeper este o aplicatie Facebook gratuita care monitorizeaza permanent postarile fluxurile de stiri in vederea identificarii continutul malware. Daca aplicatia identifica un continut care ar putea contine spam sau malware, aceasta va avertizeaza si va ofera posibilitatea de a elimina acest continut.

Dincolo de protejarea conturilor Facebook, aplicatia protejaza si conturile prietenilor care s-ar putea infecta cu virusi sau spam doar prin vizualizarea paginii infectate.

Aplicatia este rod al efortului lui Md Sazzadur Rahman si Ting-Kai Huang, doi studenti in informatica la UC’s Bourns College of Engineering. Acestia au lucrat, de asemenea, cu un serviciu de protectie web numit StopTheHacker.com, creat de Anirban Banejee, absolvent al UC Riverside si Michalis Faloutsos, profesor de informatica si inginerie la UC, potrivit unui comunicat de presa al universitatii dat publicitatii.

Echipa a creat aceasta aplicatia ca raspuns la cresterea brusca a spam-ului si malware-ului care a afectat utilizatorii Facebook.

„Facebook este noul web”, a declarat Rahman. „Acesta ofera un teren fertil pentru raspandirea malware-ului, deoarece utilizatorii au incredere in link-urile si postarile care provin, aparent, de la prietenii lor. Hackerii au realizat acest lucru si au inceput sa se foloseasca de el in distribuirea malware-ului si in desfasurarea furturilor de identitate”.

Puteti instala MyPageKeeper prin adaugare la contul dvs. Facebook de pe pagina de aplicatii. Odata instalata, aplicatia va ofera posibilitatea de a trimite mesaje oricarui prieten de pe Facebook, pentru a-l invita sa o foloseasca, la randul sau.

 loading...

Adauga un comentariu