Internet

Facebook plateste o suma imensa pentru aplicatia Instagram

Publicat: 10 apr. 2012

Un miliard de dolari a dat Facebook pe aplicatia Instagram pentru tablete si smartphone-uri, care are functii de publicare si editare de fotografii, inregistrandu-se ca fiind cea mai mare investitie de pana acum.

Instagram este o firma mediocra din perspectiva castigurilor, a fost lansata la inceputul anului trecut si a adunat pana in prezent aproape 30 de milioane de utilizatori. Disponibila initial doar pentru iPhone si iPad, a lansat recent si o varianta pentru Android, ceea ce a atras inca un milion de utilizatori.

Cumpararea Instagram este o actiune atipica pentru firma lui Zuckerberg care cumpara companii foarte mici pentru a prelua angajatii de valoare, eliminandu-i apoi produsele. Unul dintre motive poate fi dorinta de a anihila un potential rival sau anticiparea unei miscari a concurentei, precum Twitter sau Google.

Instagram va continua sa functioneze, iar Facebook va participa la constructia serviciilor companiei, acest lucru fiind foarte asemanator cu achizitia Youtube de catre Google in anul 2006, cele doua companii functionand in mare parte independent.loading...

Adauga un comentariu