Facebook

Facebook se inarmeaza cu drone pentru a le oferi internet tarilor in curs de dezvoltare

Publicat: 02 apr. 2014

Fondatorul retelei de socializare a confirmat faptul ca se lucreaza la o flota de aparate de zbor pentru a duce internetul in diferite colturi ale globului, aparate de zbor care folosesc energia solara.

Nu cu multa vreme in urma, Google anunta ca va face ca cele mai indepartate colturi ale lumii sa fie conectate la internet folosindu-se de baloane cu aer cald, acum este randul Facebook sa-si incordeze muschii pe aceasta tema. Mark Zucherberg, fondatorul retelei de socializare a confirmat faptul ca se lucreaza la o flota de drone care sa duca semnalul Wi-Fi oriunde in lume.

Se credea ca Facebook va cumpara fabricantul de drone Titan Aerospace, dar, de curand, au intrat in discutii cu Ascenta, o companie aerospatiala din Somerset, Marea Britanie. Intr-o scrisoare deschisa si publicata pe site-ul oficial, Ascenta anunta parteneriatul cu Facebook pentru construirea de „vehicule cu rezistenta mare pentru zboruri la mare altitudine”.

Dronele urmeaza sa aiba panouri solare pe aripi, sa-si incarce bateriile pe timp de zi pentru a putea zbura si pe timp de noapte, altitudinea urmand sa fie de 20.000 de metri pentru a fi protejate de episoadele de vreme rea. Zuckerberg nu a anuntat un plan clar al Connectivity Lab, divizia din cadrul Facebook care se ocupa cu acest proiect.loading...

Adauga un comentariu