Stiri

Facebook testeaza modul de traducere a mesajelor

Publicat: 05 sept. 2011

Pentru cei care au multi prieteni in lista Facebook proveniti din mai multe tari si care vorbesc diferite limbi, Facebook vine cu o functionalitate noua: posibilitatea de a traduce ce spun acestia in posturile de pe Wall.

Noua facilitate de a traduce in timp real mesajele direct in limba selectata de utilizator a venit ca o functie obligatorie daca tinem cont ca peste 750 de milioane de oameni folosesc platforma de socializare iar multi dintre acestia o utilizeaza in scopuri pur comerciale.

Asa cum puteti vedea si in imaginea atasata articolului, utilizatorul va putea traduce orice mesaj ce nu este in liba implicita printr-un simplu clic de mouse. Aflata inca in test, noua optiune promite sa traduca din orice limba cunoscuta mesajele insa, conform oficialilor Facebook, aceasta nu va face si corecturi asupra greselilor gramaticale dintr-un mesaj generat in aceeasi limba selectata de utilizator ca fiind cea de baza.

Toata lumea se intreaba insa cum va suna traducerea daca majoritatea prietenilor folosesc un limbaj specific internetului cu multe jocuri de cuvinte sau prescurtari. Suntem tare curiosi cum va suna urmatorul mesaj, foarte comun adolescentilor din ziua de azi din Romania, trecut prin functia de traducere a Facebook in limba engleza: „Un om face infart dupa o zi ce cade cu motocicleta tipul ala. Cred k e din cauza k scoala a inceput pe 13”.loading...

Adauga un comentariu