International

Facebook-ul nu renunta sa lanseze propria criptomoneda. Se va numi Libra

Publicat: 20 sept. 2019

In pofida avertismentelor venite de la autoritatile din intreaga lume, reteaua sociala Facebook intentioneaza sa-si lanseze criptomoneda, Libra, in cursul urmatorului an, a declarat, vineri, directorul de la Facebook responsabil pentru acest proiect, David Marcuss, pentru cotidianul elvetian NZZ. In luna iunie a acestui an, Facebook a anuntat ca intentioneaza sa introduca o noua criptomoneda, denumita Libra, in cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul platilor digitale. Facebook sustine ca Libra va fi sustinuta de active reale, cum sunt depozitele bancare si obligatiunile guvernamentale, in ideea de a fi mai stabila decat alte criptomonede precum bitcoin. Anuntul celor de la Facebook a fost intampinat cu scepticism de autoritatile de reglementare si politicieni, Franta si Germania avertizand ca intentioneaza sa blocheze Libra in Europa. "Obiectivul nostru ramane acela de a lansa Libra anul viitor. Pana atunci va trebui sa raspundem in mod adecvat la toate intrebarile si sa punem la punct un cadru de reglementare adecvat", a declarat David Marcuss, directorul Facebook responsabil de tehnologia criptografica blockchain. Marcuss a spus ca este putin probabil ca monedele Libra sa fie utilizata ca mijloace de plata in tranzactii reale in tari precum Elvetia, Germania sau Franta, iar mai degraba va fi utilizata pentru plati transfrontaliere sau pentru reglarea unor sume foarte mici.

Codrin Stefanescu: ''Fereasca Dumnezeu sa nu intram in turul 2 la prezidentiale! Sa fiti nevoiti sa alegeti intre Klaus si Barna!

"In orice caz, este putin probabil ca in viitor oamenii sa plateasca cu Libra pentru un espresso in Elvetia, Germania sau Franta", a spus Marcuss. Potrivit acestuia, in prima faza acceptarea Libra de catre utilizatori va fi o problema mai mare decat aspectele ce tin de reglementare. Ingrijorarile exprimate de autoritatile de reglementare cu privire la criptomoneda Libra sunt concentrate pe potentialul pe care il are aceasta de a destabiliza sistemul financiar mondial, de a interfera cu politica monetara suverana si a aduce prejudicii vietii private, dar si pe posibilitatea de a fi utilizata pentru spalarea de bani. In replica, David Marcuss a sustinut ca proiectul Libra nu va interfera cu politica monetara, deoarece nu presupune crearea de noi bani si nici nu influenteaza dobanzile sau randamentele. De asemenea, portofelul digital Calibra, care va permite consumatorilor si comerciantilor sa pastreze si sa faca tranzactii cu monede digitale, va fi pus la dispozitie peste tot unde va putea indeplini cerintele organismelor de reglementare, a adaugat Marcuss. Pana acum, marile banci centrale s-au abtinut sa reglementeze monedele digitale, deoarece au esuat anul trecut sa ajunga la un acord cu privire la modul in care ar trebui facut acest lucru si dupa ce au concluzionat ca acestea sunt prea mici pentru a pune in pericol sistemul financiar.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit