National

Factură colosală! O persoană din Alba ar trebui să plătească 739.000 de lei la curent

Publicat: 02 sept. 2021
Energia electrică

Una dintre cele mai mari facturi la curentul electric a fost emisă pentru un apartament în care nu mai locuiește nimeni de mai bine de 20 de ani. Factura-record este în valoare de 739.000 de lei, echivalentul a 150.000 de euro, și a fost primită de o persoană din orașul Cugir, județul Alba.

Pe factura primită la sfârșitul lunii iunie de către persoana în cauză se poate observa că furnizorul de energie electrică a pus un consum ”din burtă”,  ajungând la aproape 1 milion de kWh, în perioada 28 mai – 27 iunie 2021.

Și o familie din Alba a primit o factură umflată la electricitate, în valoare de 40 de mii de lei. Furnizorul susține că este vorba despre o regularizare, după ce tot acesta nu ar fi citit corect contorul timp de 5 ani. Persoanei care a primit factura nu i-a venit să creadă ochilor și a cerut mai multe detalii de la compania Electrica pentru a afla de unde a apărut suma uriașă.

”Am simțit că îmi curge pământul de sub picioare, am zis: «ce e aici, ce-i cu suma asta așa?». Cei de le Electrica spun că nu s-a citit contorul timp de 5 ani corect. Este un contor care are o rotiță cu ultima cifră care se tot învârte și la contorul pe care îl avem spun că și aia se citește, dar timp de 5 ani nu au citit-o.

Lista abonaților care au primit facturi umflate continuă cu o familie din Alba-Iulia

O factură la curent de peste 27.000 de lei a stricat weekendul unei familii din Alba-Iulia. Membrii familiei au fost șocați când au citit factura și au văzut cât au de plată. Documentul a fost postat de către aceștia și pe rețelele de socializare, însoțit de un mesaj de indignare.

”Împreună de peste 120 de ani…Și facturile cred că tot de-atunci se adună. Care este reacția social acceptată când primești o factură de 27.808,13 lei, sâmbătă după-masa?”, a fost mesajul acestora, postat în mediul online, alături de factura în cauză.

10.000 de lei are de plată un pensionar din București pentru un apartament cu două camere

Un pensionar din București ar putea să plătească o factură la curentul electric numai după ce adună pensia pe trei luni. Persoana în cauză are 94 de ani și o pensie de 4.000 de lei, însă are de plătit 10.000 de lei, pe luna iulie, către furnizorul de energie electrică. Acesta are un apartament cu doar două camere.

 
Adauga un comentariu