Local

Facturi comerciale falsificate, confiscate de la un cetatean moldovean

Publicat: 15 iul. 2016
1

In ziua de 14 iulie, politistii de frontiera impreuna cu inspectorii vamali au descoperit, ascunse intr-o geanta de voiaj, 8 facturi comerciale falsificate. Ivan D., cu cetatenie romana si Republica Moldova, in varsta de 53 de ani, a incercat sa intre in tara prin vama Albita, conducand un autocar marca Mercedes, inmatriculat in Romania, cursa ocazionala pe relatia Republica Moldova – Italia.
Oamenii legii au efectuat un control amanuntit asupra autocarului, ocazie cu care echipa comuna de control a descoperit, intr-o geanta de voiaj, 8 facturi comerciale care aveau aplicate stampile cu inscriptia TAXFREE.

Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea facturilor depistate, politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca stampilele aplicate pe respectivele facturi nu indeplinesc elementele de siguranta ale unora autentice.
Ivan D. a declarat ca a preluat geanta de voiaj, in care au fost descoperite inscrisurile, de la oficiul unei firme de transport din municipiul Chisinau, fara a avea cunostinta despre proprietarul acesteia. De asemenea, acesta a mai precizat ca nu cunoaste date despre facturile falsificate si destinatia lor. „Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunii de falsificare de instrumente oficiale”, au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Adauga un comentariu