National

FACTURI mai mari la GAZE de la 1 aprilie. Motivul e HALUCINANT

Publicat: 12 mart. 2014
1

Populatia ar putea plati o factura la gaze mai mare de la 1 aprilie prin folosirea unei „chichite fiscale” care va face ca cea mai mare parte a consumatorilor casnici sa fie nevoiti sa plateasca accize pentru gazele naturale consumate.

Romanii vor fi victimele birocratiei duse la extrem: ca sa nu fii taxat in plus, trebuie sa te inregistrezi la Vama, apoi sa duci o hartie la furnizorul de gaze, potrivit Capital.ro.

Citeste si: Rusia majoreaza cu 37% pretul gazelor vandute Ucrainei

In acest moment, populatia, dar si spitalele, gradinitele si scolile sunt scutite de la plata accizelor pentru gazele naturale. Numai ca ultimele modificari ale normelor de aplicare a Codului Fiscal aduc o noutate absoluta: pentru ca scutirea sa fie efectiva, consumatorii trebuie sa notifice autoritatea vamala.

Ulterior, aceasta notificare trebuie trimisa furnizorului de gaze naturale, astfel incat consumatorul sa beneficieze mai departe de scutire, potrivit sursei citate. Potrivit datelor Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), in acest moment ar exista circa 3 milioane de consumatori casnici in Romania, ceea ce inseamna ca acestia au la dispozitie trei saptamani pentru a obtine scutirea.

Citeste si: Gazprom ameninta cu sistarea gazelor naturale catre Ucraina – UPDATE

Nivelul accizelor pentru gazul natural utilizat in scop necomercial este de 0,32 euro/GJ. La un consum de circa 1.000 kWh, accizele care ar trebui platite ar fi de aproximativ un euro, insemnand cinci lei.

Comentarii
  • Muncitorii mana in mana cu o parte din sefii din conducerea eon fac afaceri cu baietii destepti oferandu-le gaz si curent ilegal si prostii de consumatori amarati trebuie sa plateasca pierderile si furturile de gaz si curent care le fac angajatii eon mana in mana cu sefii de la conducere ,s-au gasit mii de contoare de gaz si curent ,improvizatii si lucrari subterane ilegale dar proprietarii erau neamuri sau prieteni cu sefii de la eon asa ca s-a musamalizat totul ..doar doi -trei mai fraieri au fost atentionati asa de ochii lumii ,cei de la anrgn cred ca si ei sunt patati pe maini cu aceste afaceri cu baietii destepti si mai au neobrazarea sa maresca pretul la gaze si curent odata ce nenorocitii fura pe rupte !

Adauga un comentariu