Actualitate

Facultatea de Mecanica a fost jefuita de niste pustani

Publicat: 09 ian. 2000

•Ei au furat doua motoare si piese dintr-un utilaj pe care studentii faceau practica

In cursul lunii decembrie, o magazie apartinand Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi”a fost sparta, hotii furand doua motoare si alte componente ale unui utilaj pe care studentii faceau practica. Pana cand vor fi gasiti banii necesari inlocuirii pieselor furate, viitorii ingineri trebuie sa se multumeasca doar cu teoria, practica urmand sa fie facuta cand va fi reparat utilajul respectiv. Dupa cateva zile de cercetari, doi pustani au fost gasiti la un centru de achizitionare a materialelor refolosibile in timp ce incercau sa vanda niste bare din aluminiu, componente ale pieselor furate.

Luati la bani marunti, cei doi au recunoscut fapta cu seninatate, nerealizand ca au distrus un utilaj foarte costisitor, piesele de schimb pentru acesta fiind foarte scumpe si dificil de gasit. Unul dintre spargatori este Florin R., are 17 ani si sustine ca a mers din curiozitate, „creierul” actiunii fiind Florin B., de numai 14 ani. Daca primul hot nu are o situatie materiala foarte buna, cel de la doilea provine dintr-o familie careia nu-i lipseste nimic. Tatal munceste in Germania iar mama este confectionera la un atelier de incaltaminte. Singura explicatie ar fi absenta unei maini de fier care sa-l puna la punct, aceasta datorandu-se faptului ca tatal lipseste perioade foarte lungi din tara iar mama este aproape toata ziua la serviciu.

Florin B. a declarat ca „de fapt am fost cinci dar ceilalti trei, care au fost cu ideea si care au luat motoarele, sunt plecati la Suceava pentru a nu fi prinsi. Am vazut ca facultatea are un singur paznic la trei corpuri de cladire. Pe la ora 5, cand nu mai era nimeni prin preajma, am intrat toti si am luat motoarele si niste bare de aluminiu. Eu si cu Florin am luat doar aluminiul, restul xpraziix fiind luata de ceilalti”. Politia continua cercetarile pentru prinderea tuturor celor care au luat parte la furt, urmand ca apoi sa fie pedepsit fiecare dupa gradul de vinovatie.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit