News Flash:

Facultatea de Psihologie din cadrul UAIC lanseaza un proiect pentru prevenirea discriminarii de gen

8 Decembrie 2010
1810 Vizualizari | 2 Comentarii
Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul  Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi, in parteneriat cu Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Directia de Asistenta Comunitara Iasi, Directia de Asistenta Sociala Comunitara a municipiului Timisoara si Directia de Asistenta Sociala si Medicala din Cluj – Napoca a demarat, incepand cu aceasta luna, un proiect dedicat prevenirii discriminarii de gen si indrumarii femeilor sa-si caute un loc de munca mai bun.

Proiectul intitulat "Reconstructia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesionala si egalitate de sanse" are ca obiectiv general prevenirea discriminarii pe criterii de gen pe piata muncii, in scopul asigurarii accesului egal la ocupare si dezvoltare profesionala a femeilor si al promovarii principiilor incluziunii sociale si ale egalitatii de sanse in zonele Nord-Est, Nord-Vest si Vest ale tarii. Proiectul se desfasoara pe parcursul a trei ani (1 decembrie 2010 - 30 noiembrie 2013) si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Valoarea totala a proiectului este de 15.798.224 lei, din care asistenta financiara nerambursabila 14.960.023 lei.

Printre obiectivele specifice se numara facilitarea accesului egal la ocupare si promovare in cariera a femeilor activ-ocupate profesional si a celor care intra sau revin pe piata muncii dupa perioade prelungite de ingrijire si sustinere a copiilor si familiei. Femeile vor beneficia de asistenta optima prin informatii special destinate lor (ghid de bune practici, website, pliante, emisiuni radio si emisiuni TV - cu prezentarea unor povesti de succes) si actiuni specifice (crearea unui centru de dezvoltare si formare profesionala pentru femei, cursuri de formare profesionala, de dezvoltare personala pentru cariera, cursuri de reconciliere a vietii de familie cu cea profesionala, cursuri privind diminuarea stereotipurilor de gen, destinate femeilor, operatorilor mass-media si reprezentantilor autoritatilor locale etc.). Conferinta de lansare a proiectului va avea loc pe 20 ianuarie 2011, de la ora 10.00, in Sala de Conferinte "Ferdinand" a Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Da !  | #134877
Pai da ! Cu studente ca ALAZAROEI CATALINA care s-a apucat de psihologie in 2007 iar anul asta figureaza reinmatriculata in AN II cu 300 RON restanta pe an I si 12 examene restante - DA ! Faceti si seminarii antitepari ? Da' anti escroci recidivisti gen concubinul studentei voastre - BARBIERU ION CRISTIAN ?
Da !  | #134878
Uitasem ! B U H A H A !
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3461 (s) | 24 queries | Mysql time :0.231203 (s)