News Flash:

Facultati fara candidati

21 Iulie 2008
3255 Vizualizari | 0 Comentarii
Facultati fara candidati
• In urma centralizarii datelor referitoare la inscrierea la universitati, la Facultatea de Filosofie din cadrul Universitatii Cuza s-a inregistrat totodata cea mai slaba, respectiv cea mai mare concurenta • Astfel, la sectia nou infiintata, Studii Culturale, de la Facultatea de Filosofie, s-au inscris doar 2 candidati pe 10 locuri bugetate, la cu taxa fiind disponibile alte 100 de locuri • Cea mai mare concurenta a fost la sectia Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Facultatii de Filosofie, pentru aceasta specializare 28,5 candidati concurand pe un loc bugetat • La Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF), la specializarea Audiologie si Protezare Auditiva nu s-a inscris nici un candidat, iar la Asistenta Dentara s-au inscris doar 6 concurenti, fiind disponibile 5 locuri la buget


Cea mai buna situatie a inscrierilor pentru studiile de licenta este doar la Universitatea Al. I. Cuza. Cu toate acestea, pentru unele specializari, numarul candidatilor a fost mult sub asteptari. Nici Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF), anul acesta, nu are o situatie foarte buna a numarului de candidati pe un loc. In cazul Universitatii Tehnice, cei mai putini candidati s-au inregistrat la Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor, anume 101 candidati pe 182 de locuri bugetate, iar la Facultatea de Textile, Pielarie si Management Industrial s-au inscris 103 de candidati pe 378 de locuri la buget. O facultate foarte cautata in anii anteriori de la UTI, Facultatea de Automatica si Calculatoare, pe cele 251 de locuri bugetate are doar 224 de candidati, iar inscrierile se finalizeaza pe 22 iulie. La Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV), candidatii nu s-au aratat decat foarte putin atrasi de specializarea biologie.

Studiile Culturale, o necunoscuta

La Universitatea Al.I. Cuza s-a incheiat perioada inscrierilor ieri, la ora 17.00. La facultatile la care au ramas locuri neocupate se va organiza o noua sesiune a inscrierilor, in toamna. In total, pentru studiile de licenta, s-au inscris 14.336 de candidati. Cei mai putini candidati s-au inregistrat la Facultatea de Teologie Romano-catolica, pe cele 33 de locuri bugetate inscriindu-se doar 10 absolventi. Urmeaza apoi facultatea de Fizica. Aici, pe cele 128 de locuri bugetate s-au inscris doar 67 de candidati. La Facultatea de Filosofie, la sectia nou infiintata, Studii Culturale, s-au inscris doar 2 candidati pe 10 locuri bugetate, la acestea adaugandu-se alte 100 de locuri in regim nebugetat. Nici la Facultatea de Matematica nu s-au completat numarul de locuri. Pe cele 142 de locuri in regim bugetat s-au inscris 130 de absolventi. La specializarea Literatura si Limba Clasica din cadrul Facultatii de Litere, pe cele 12 locuri bugetate doar 5 candidati si-au depus dosarul. Cea mai mare concurenta a fost la sectia Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Facultatii de Filosofie. Pentru aceasta specializare, 28,5 candidati concureaza pe un loc bugetat. Tot o concurenta ridicata s-a inregistrat si la specializarea Stiinte ale Comunicarii, tot de la Facultatea de Filosofie, si anume 16,7 candidati pe un loc bugetat. La Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEEA) s-au inscris 3.708 de candidati pe 671 locuri bugetate.Fara Protezare Auditiva

La Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi, ieri, 20 iulie, s-a incheiat prima sesiune de inscriere a candidatilor. In data de 23 iulie se va sustine testul grila. In mod surprinzator, la specializarea Audiologie si Protezare Auditiva nu s-a inscris nici un candidat, la aceasta specializare fiind scoase 3 locuri la concurs in regim bugetat si alte 30 in regim de taxa. O alta specializare ocolita de candidati a fost Asistenta Dentara. La aceasta s-au inscris doar 6 concurenti, fiind disponibile 5 locuri la buget si alte 20 la taxa. Dar nici specializarea Moase nu a fost prea curtata de candidati, pe cele 10 locuri la buget vor da test grila doar 16 concurenti. In schimb, la Asistenta Medicala s-au inregistrat 113 dosare pe 20 de locuri finantate, ceea ce inseamna 5,65 de candidati pe un loc. Alte facultati foarte cautate din cadrul UMF Iasi au fost Medicina Dentara, cu 188 de inscrisi pe 90 de locuri la buget si Medicina, cu 577 de candidati pe 305 locuri.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1467 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013667 (s)