Internationale

Falafel – Reteta usoara

Publicat: 11 feb. 2016

Ingrediente:

1/2 lingurita boabe de coriandru macinate
1 lingura faina
250 g naut uscat
1 ceapa mare
1 legatura de marar
1/4 lingurita chimion macinat
1 lingura ulei de masline
1/2 lingurita turmenic (poate fi inlocuit cu boia)
2 legaturi de patrunjel
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
piper
sare

Mod de preparare:

Spala nautul si pune-l intr-un vas cu apa fiarta. Lasa-l sa se inmoaie pana a doua zi. Scurge-l apoi de apa si adauga-l in robotul de bucatarie. Mixeaza foarte bine pana obtii o pasta.
Curata ceapa de coaja si tai-o in bucati. Adaug-o in robot peste naut, impreuna cu usturoiul si faina. Continua sa mixezi totul foarte bine. Intre timp spala verdeata si adaug-o in robot. Stropeste totul cu o lingura de ulei de masline si adauga condimentele. Cand obtii o compozitie omogena asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Modeleaza cu ajutorul mainilor unse cu ulei, bilute de dimensiuni mici. Adauga ulei intr-o tigaie mai adanca. Cand s-a incins scufunda bilutele si lasa-le sa se prajeasca pana devin aurii. Scoate-le pe un prosop de hartie penrtu a absorbi excesul de ulei.
Serveste chiftelutele falafel alaturi de salata, muraturi sau sos tzatzichi. Merg de minune si alaturi de o portie de humus.

sursa: acasa



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit