Stiri

Faliment Gothic pentru JoWood

Publicat: 28 apr. 2011

JoWood a ajuns la capat de drum. Potrivit unei relatari publicate de agentia austriaca de stiri Boerse-Express, negocierile casei de jocuri JoWood cu potentialii investitori au esuat. În clipa de fata, tot ce mai poate face JoWood este sa vânda titlurile (de software) pe care le detine, sa vânda si ce companii i se mai subsumeaza si sa-si plateasca datoriile.

O alta stire – din aceeasi sursa – vine sa completeze peisajul dezastrului financiar de la JoWood, si anume aceea potrivit careia actiunile firmei au fost oprite de la tranzactionare. Simultan, a fost declansata procedura de falimentare a JoWood Distribution Services.

Ramâne de vazut ce se va întâmpla cu DreamCatcher, subsidiarul american al firmei, cu sediul la Toronto, diviziunea care se ocupa de operatiunile de peste ocean ale editurii. Foarte probabil va fi si aceasta scoasa la vânzare, speculeaza GamePolitics.com.

JoWood a fost înfiintata în 1995 si este cunoscuta mai ales pentru seria RPG de mare succes Gothic. Compania are o remarcabila retea de distributie în Europa. Daca vreti, mai putem aminti si de alte titluri din portofoliul JoWood ca Painkiller, Machinarium, Dungeon Lords dar si Yoga-fitness pe consola.loading...

Adauga un comentariu