Local

Falimentarul Adrian Butucă schimbă strategia de vânzare de la Moldomobila SA

Publicat: 03 sept. 2020
Falimentarul Adrian Butucă schimbă strategia de vânzare de la Moldomobila SA, decizia urmând să fie luată pe data de 11.09.2020
Falimentarul Adrian Butucă schimbă strategia de vânzare de la Moldomobila SA

Falimentarul Adrian Butucă schimbă strategia de vânzare de la Moldomobila SA. Al doile activ va fi reevaluat și va fi comunicat un nou preț. Între timp, s-a luat hotărârea ca pe parcursul reevaluării, licitațiile de valorificare să fie reluate

Falimentarul Adrian Butucă schimbă strategia de vânzare de la Moldomobila SA. La mijlocul lunii trecute, Adunarea Creditorilor a stabilit că trebuie realizat un nou raport de evaluare pentru Activul 2 de la Moldomobila SA. Înseamnă jumătate din imobilele din fosta fabrică. Asta, după ce licitațiile privind valorificarea terenului și clădirilor au eșuat. Recent, s-a propus organizarea a cel mult două licitații, iar în paralel să fie realizat noul raport de avaluare, acțiunea fiind de durată.

Propunerea va fi supusă votului pe data de 11.09.2020. Licitațiile vor avea un preț diminuat chiar și cu 15 la sută față de valoarea inițială. Cel mai probabil, nici de data asta nu se vor găsi ofertanți, prețul de pornire fiind destul de piperat. Ultimul preț de pornire lansat a fost de 15,5 milioane euro. În acest moment, debitoarea Moldomobila SA, societate falimentată de afaceristul Adrian Butucă, are de achitat creanțe către Arhiconstruct SRL (54,4 la sută) și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați. De precizat că Arhiconstruct SRL a fost controlată tot timpul, din umbră, de către Adrian Butucă.

Kaufland România i-a plătit lui Adrian Butucă suma de 6 milioane de euro

Pe data de 9 martie 2020, lichidatorul judiciar a vândut la licitație primul activ, cu suma 12.371.906 euro. Primul activ a fost cumpărat de Kaufland România. La procedură, societatea Arhiconstruct SRL avea calitatea de creditor. Pe parcursul procesului de insolvență, Adrian Butucă a negat că ar avea legătură cu firma Arhiconstruct SRL, chiar dacă societatea era condusă de Oana Gabriela Georgescu, partenera afaceristului. După valorificarea bunurilor, s-au făcut plăți de 4,5 milioane euro către firma Rab Romanian Business SRL, condusă de Vasile Mihălceanu, în jur de 1 milion de euro către Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Constanța, 620.000 euro către lichidatorul judiciar, sub formă de comision, iar restul de aproape 6 milioane de euro au fost virate în contul Arhiconstruct SRL.

Patronul de la Fratelli a vrut să cumpere jumătate din fosta fabrică, dar a pierdut

Faptul că în tot acest timp Adrian Butucă a controlat din umbră societatea Arhiconstruct SRL, a fost demonstrat de schimbarea asociaților din firmă. Imediat după vânzarea activelor Moldomobila SA, Adrian Butucă a preluat societatea de la Oana Gabriela Georgescu, devenind administrator și asociat cu cele mai multe părți sociale. La procedura din data de 9 martie 2020 a participat și Bogdan Gheorghiu, patronul clubului Fratelli. Însă, nu a avut destulă putere financiară pentru a bate oferta depusă de Kaufland. La al doilea activ, Arhiconstruct SRL are calitatea de creditor principal. În acest moment, Adrian Butucă poate controla masa credală. Spre exemplu, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați nu a putut să impună o nouă strategie de valorificare a Activului 2. Al doilea activ este compus dintr-un teren de 6,4 hectare, la care se adaugă clădiri și construcții industriale cu o suprafață de 17.461 metri pătrați.

Adauga un comentariu