News Flash:

Falimente in lant ale firmelor iesene

13 Februarie 2005
561 Vizualizari | 0 Comentarii
•In cazul a trei societati comerciale, judecatorul sindic urmeaza sa decida daca va aproba cererile de raspundere personala pentru administratori •Datoriile totale ale SC N&T SRL Iasi, SC Excalibur SRL si SC Bros Trading SRL sunt de aproximativ 20 miliarde lei •In plus, administratorul SC Excalibur SRL este plecat din tara de patru ani de zile, lasand in urma o datorie de aproape trei miliarde lei la stat

Afacerile cu produse petroliere au ramas fara un rezultat concret din partea organelor de control specializate. Un exemplu clar in acest sens este cel al societatii comerciale N&T SRL Iasi, al carei administrator va fi tras la raspundere personala, pentru prejudicii de peste 11 miliarde lei aduse bugetului de stat. Astfel, in urma cu doua zile, reprezentantii Finantelor Judetene au cerut raspunderea cu bunurile personale a administratorului SC N&T SRL Iasi, Mirela Grigoras, datorita unei creante de 11,63 miliarde lei catre bugetul consolidat al statului. Argumentele prezentate de juristii Fiscului iesean sunt legate de faptul ca, din data de 30 iulie 1997, Grigoras a fost administrator cu puteri depline la societatea comerciala mentionata, iar din data de 30 noiembrie 2000 asociat unic. In concluzia si cererea depusa la dosar de inspectorii fiscali ieseni acestia sustin ca intreaga raspundere in ceea ce priveste situatia existenta in acest moment la SC N&T SRL ii revine administratorului Mirela Grigoras. "Situatia financiara a societatii, fiind rezultatul activitatii desfasurate de reprezentantii acesteia si, avand in vedere faptul ca la data de 10 februarie va fi pusa in discutie inchiderea procedurii de reorganizare judiciara si deschidere a falimentului, cerem raspunderea personala a numitei Mirela Grigoras", se mentioneaza in cererea finantistilor ieseni. Mai mult, acesta procedura ar putea fi extinsa si asupra asociatului Gheorghe Savin.

Irakian disparut

In ceea ce priveste asociatul unic al SC Excalibur SRL, finantistii ieseni pare sa se fi trezit mult prea tarziu. Astfel, in urma cu doi ani de zile Administratia Finantelor Publice Iasi a cerut deschiderea procedurii de reorganizare judiciara si a falimentului SC Excalibur SRL. Culmea ironiei este reprezentata de faptul ca, odata intrata in lichidare judiciara, administratorul desemnat a mers la sediul firmei cu scopul de a face o evaluare a bunurilor in vederea valorificarii. Surpriza acestuia a fost foarte mare, deoarece vecinii au afirmat ca patronul Aomar A Khtab este plecat de mult din tara. Acest lucru a avut loc dupa ce irakianul a inselat statul roman, prin neplata taxelor si impozitelor aferente activitatii, cu o suma care a ajuns la 2,88 miliarde lei. Astfel, administratorul unitatii a fost notificat pentru a pune la dispozitia administratorului desemnat actele firmei. O adresa ulterioara venita de la Ministerul de Interne a aratat ca Aomar A Khtab a parasit tara la data de 30 aprilie 2004, cu doar cateva luni inainte de deschiderea procedurii de reorganizare judiciara. Cu toate ca irakianul nu mai este in Romania, prin prisma datoriei la stat de aproape 3 miliarde lei, finantistii au cerut totusi raspunderea personala in acest faliment. Un alt caz pentru care finantistii ieseni cer raspunerea personala este cel al administratorului SC Bros Trading SRL Iasi, Gheorghe Batea. Datoriile totale ale societatii comerciale iesene au atins valoarea aproximativa de 6 miliarde lei, motiv pentru care, in lipsa activelor valorificabile, atat finantistii, cat si reprezentantii bancii comerciale Banca Romaneasca au cerut raspunderea personala a administratorului. Ulterior deschiderii procedurii de reorganizare judiciara si a falimentului, printre creditori s-au inscris Banca Romaneasca SA cu 1,25 miliarde lei, AVAS cu 192 miliarde lei, RAJAC Iasi cu 683 milioane lei, Finantele Judetene cu 1,24 miliarde lei, respectiv RADET Iasi cu 15,42 milioane lei de recuperat.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015826 (s)