News Flash:

Falimentul uneia dintre firmele lui Dobre

22 Noiembrie 2005
1238 Vizualizari | 0 Comentarii
•Odata cu venirea la SC Com Mobila SA, deputatul PNL Traian Dobre a reusit performanta de a duce spre faliment o firma care avea 40 de salariati in anul 2000, ajungand la doar 4 in anul 2004

Partenerii de afaceri din cadrul SC Com Mobila SA Iasi ii reproseaza lui Traian Dobre ca a falimentat firma care avea un nume de rezonanta in productia de mobila si o activitate rentabila. Afacerea preluata si data de fapt in mainile lui Traian Dobre a dus in patru ani la un patrimoniu diminuat drastic, de la 1,85 miliarde lei (185 mii lei noi) la doar 894 milioane lei (89,4 mii lei noi), in doar patru ani. Afacerea in care patronul de la Comat SA - Traian Dobre - si-a bagat coada a ajuns, tot in patru ani, de la o cifra de afaceri de 1,28 miliarde lei (128 mii lei noi) la rusinoasa suma de 33 milioane lei (3.300 lei noi) in anul 2004. Supararea actionarilor este evidenta si se pare ca intemeiata. Judecatorul sindic a decis intrarea in faliment a firmei lui Traian Dobre la cererea Directiei de Finante, care are de recuperat peste 7 miliarde lei (700 mii lei noi) de la aceasta. Scandalul intre Dobre si asociati a inceput la mijlocul anului 2004, odata cu cererea Finantelor privind deschiderea procedurii de reorganizare judiciara si a falimentului. Deputatul Traian Dobre este acuzat de partenerii de afaceri din cadrul societatii comerciale Com Mobila SA ca a urmarit falimentarea fabricii de mobila pentru a cumpara activele ulterior, prin intermediul SC Comat SA Iasi, firma controlata de acesta. Cu putin timp in urma, judecatorul sindic a decis intrarea in faliment unitatii si retragerea dreptului administratorilor de a administra unitatea economica. Ca urmare a faptului ca unitatea nu are active care sa poate fi vandute, lichidatorul ar putea cere raspunderea personala a celor vinovati. Directorul Dorel Gheorghiu acuza actionarul Traian Dobre de starea in care se afla unitatea de mobila. Conflictul de la Com Mobila SA a aparut ca urmare a faptului ca, la data de 7 mai 2004, Administratia Finantelor Publice Iasi a cerut in instanta deschiderea procedurii de reorganizare judiciara si a falimentului SC Com Mobila SA Iasi, la care deputatul este actionar. Finantistii ieseni au aratat judecatorilor ca pe numele unitatii economice au fost emise mai multe titluri executorii, insa nu au fost gasite bunuri care sa acopere creanta. Pe langa creanta la bugetul de stat, firma mai are datorii la Directia Regional Vamala Iasi, 145 milioane lei (14,5 mii lei noi), si aproape un miliard lei (100 mii lei noi) la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, suma care reprezinta creante proprii. Cert este ca unele dintre bunurile SC Com Mobila SA Iasi au fost trecute in patrimoniul SC Comat SA, patronata de Traian Dobre.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015290 (s)