Titlurile zilei

Familia Afloarei trage țepe șoferilor din întreaga țară! „E o mizerie ce au făcut ei, mi-au trimis altceva decât ce era pozat pe site”

Publicat: 03 aug. 2022
o imagine cu Razvan Afloarei
Răzvan Afloarei a deținut firma Romtuning Tranding S.R.L., cu sediul în Pașcani, firmă care a intrat în faliment la cererea fiscului. După aceasta, pășcaneanul și-a deschis o nouă firmă, RTT Distribution S.R.L.

Răzvan Afloarei a deținut firma Romtuning Tranding S.R.L., cu sediul în Pașcani, firmă care a intrat în faliment la cererea Fiscului. După aceasta, pășcăneanul și-a deschis o nouă firmă, RTT Distribution S.R.L. Ca administrator, figurează Elena Afloarei, însă afacerea este, de fapt, a lui Răzvan Afloarei, fiul acesteia. Familia Afloarei a păcălit până acum zeci de clienți, livrându-le alte produse decât cele prezentate pe site, iar apoi refuzând sau tergiversând returul

Firma RTT Distribution S.R.L. a fost înființată în anul 2018 și are sediul în Pașcani, str. Crinilor 42 C. Această firmă comercializează, pe site-ul tuningro.ro, o gamă variată de accesorii auto, precum huse de scaune auto, prelate auto, lămpi poziție, stopuri camioane, accesorii exterioare camioane și altele. Firma RTT Distribution S.R.L are deja numeroase plângeri la Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) Iași, precum și procese cu firmele S.C. Urban Pro Concept S.R.L., Security Hutsystem S.R.L. și Stemiso S.R.L.

Aron Romocea: „Nu au fost o avere husele, dar aroganța cu care am fost tratat m-a deranjat foarte mult”

Numeroși clienți se plâng de faptul că firma RTT Distribution S.R.L., deținută de Răzvan Afloarei, comercializează produse care nu corespund descrierilor de pe site. Afaceristul din Pașcani refuză apoi să le returneze banii clienților săi. Cu această situație s-a confruntat și Aron Romocea, administratorul firmei Stemiso S.R.L., care a comandat huse pentru un autoturism Dacia Spring. Deși husele nu se potriveau la acest model de mașină, iar clientul avea dovezi în acest sens, RTT Distribution S.R.L. a refuzat returul.

„Eu mi-am achiziționat o Dacia Spring și după aceasta am căutat niște huse pentru scaune. Am găsit pe site-ul lor produsele, iar în titlul lor de prezentare arăta că husa pentru scaunele din spate este din două bucăți. Eu am sunat, nu am făcut comanda pe internet, și mi s-a spus că sunt originale. Am primit husele pentru mașină, dar nu corespundeau, am sunat, domnul a fost foarte amabil și mi-a spus să fac retur. Când am intrat pe site ca să fac retur, eu am achiziționat produsele pe firmă, iar ca persoană juridică nu poți să faci retur în baza nu știu cărei legi. Zic, nu se poate, l-am sunat și mi s-a zis că, dacă sunt firmă, «La revedere!». Am sunat din nou și am avut de-a face cu aceeași aroganță, mi-a spus că, dacă nu sunt capabil să pun niște huse pe scaun, să apelez la o firmă. Am mers la reprezentanța Dacia, am plătit o manoperă ca să-mi pună domnul husele pe scaune și mi-au spus că acestea nu se potrivesc pe scaunele din spate. Am primit o hârtie cum că husele nu corespund, le-am trimis și lor hârtia, dar nu mi s-a dat niciun răspuns, mai mult, nici nu mai răspund la telefon. Vă dați seama, nu au fost o avere husele, dar aroganța cu care am fost tratat m-a deranjat foarte mult și am zis să rezolv situația pe alte căi. Eu, ca firmă, nu pot să merg la Protecția Consumatorului, pentru că sunt alte căi, am fost, dar mi s-a spus că nu este de competența lor. Mă deranjează atitudinea asta, că eu nu pot să fac retur, dacă sunt persoană juridică, nu există nicio lege în domeniul ăsta, iar legea pe care mi-o spune dânsul este clar în favoarea mea, pot să fac retur indiferent de ce am cumpărat. Bunurile nu au fost distruse, nici nu le-am montat pe mașină, vă dați seama”, a declarat Aron Romocea, administratorul firmei Stemiso S.R.L.

Returul produselor comandate de pe site-ul firmei RTT Distribution S.R.L. este o adevărată aventură

RTT Distribution S.R.L. refuză să rezolve solicitările de retur ale persoanelor juridice, însă returul este extrem de anevoios și în cazul persoanelor fizice. Printre „victimele” acestei firme se numără și Security Hutsystem S.R.L. care s-a hotărât să rezolve problema în instanță.

„Netul și Facebok-ul sunt pline de țepele lor, nici nu m-am gândit că pot să fie țepari pentru un set de huse auto. E o mizerie ce au făcut ei, adică mi-au trimis, la fel cum au făcut și cu ceilalți, altceva decât ce era pozat pe site. Pe site apărea un lucru, iar ei mi-au trimis altceva. Mai departe, să vedem ce spune instanța. Eu le-am vorbit frumos, dar, având în vedere că am comandat pe firmă, ei ne-au scos în față faptul că persoanele juridice nu beneficiază de retur. Nu știu ce crede el, dar nici eu nu am prea multă răbdare ca să discut. Au avut foarte multe reclamații la ANPC Iași, iar aceștia le-au dat foarte multe procese-verbale cu amenzi, ei le-au contestat, pe majoritatea le-au pierdut”, a precizat administratorul firmei Security Hutsystem SRL care a dat în judecată RTT Distribution SRL.

Situația nu e mai roz nici în cazul persoanelor fizice. Astfel, ieșeanul Adrian Neculau a comandat în luna martie a acestui an un set de apărători de noroi pentru Hyundai Tucson, în valoare de 136,98 de lei. Ieșeanul a primit produsele în data de 7 martie 2022 și, văzând că nu se potrivesc pentru autoturismul său, s-a hotărât să le returneze. Procesul de retur a fost o întreagă corvoadă, ieșeanul recuperându-și banii abia pe 23 mai 2022, după ce cazul său a apărut în paginile cotidianului BZI.

A plouat cu amenzi și cu procese pentru familia Afloarei

Cele două firme deținute de familia Afloarei, RTT Distribution S.R.L. și Romtuning Trading S.R.L., sunt „cliente fidele” ale instanțelor de judecată ieșene. RTT Distrubution S.R.L. a primit amenzi încă din 2018 de la ANPC Iași pentru neregulile descoperite în activitatea firmei, sancțiuni ce au fost contestate de reprezentanții societății în instanță. Aceștia au depus peste 10 plângeri împotriva contravențiilor aplicate, însă, din păcate, pentru familia Afloarei aproape toate au fost respinse de judecătorii de la Tribunalul Iași și de la Judecătoria Pașcani.

În cazul societății Romtuning Trading S.R.L., lucrurile au stat și mai rău. După ce a curs cu amenzi de la ANPC, patronii s-au trezit cu insolvența care le bătea la ușă, aceasta după ce Fiscul a cerut în instanță deschiderea procedurii. Cererea a fost admisă de judecători, pe 21 octombrie 2021, și au numit lichidator pe Anova Insulvency Ipurl. Pe lângă D.G.R.F.P., firma avea datorii față de Primăria Municipiului Pașcani și două firme de curierat, Cargus S.R.L. și Fan Courier Express S.R.L. După ce lichidatorul a depus raportul privind bunurile și activitatea societății, pe 24 februarie 2022, magistrații Tribunalului Iași au dispus radierea Romtuning Trading S.R.L. din registrul comerțului.

Cu firma închisă și cu datorii neplătite, Răzvan Afloarei s-a găsit în poziția de a fi executat silit, trebuind să achite sute de mii de lei creditorilor. Fostul administrator de la Romtuning Distribution S.R.L. a fost obligat să plătească 180.081 de lei către AJFP Iași, 64.123,06 lei către Fan Courier Express S.R.L., 6.272,21 de lei pentru Cargus S.R.L. și 345,60 de lei la Primăria Municipiului Pașcani. Astfel, bărbatul este dator cu suma de 250.821,87 de lei creditorilor, din mai 2022.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu Răzvan Afloarei, însă acesta nu a răspuns solicitărilor telefonice.
Comentarii
  • Bai saracilor: cand va comandati o masina, va luati de la bun inceput ce va trebuie…presuri, becuri etc. Cat despre huse, comanzi tapiterie din piele si gata, nu pui tu huse ca la Dacie acum 30 ani!

  • bă cocalarule cu bmw, nu toată lumea își permite o mașină cu tapițerie din piele perforată sau calitativă, care nu îți încinge curul, că pe celelalte, din piele de rahat, merg băieții cu prosoapele pe scaune :))) tu ce tapițerie ai bă, din piele de puță de papagal? O husă o poți spăla dacă ai copii sau ții efectiv la mașină, pe când tapițeria mai greu o cureți tu acasă, nu toți duc o viață de sultan…chiparosule

  • Io fac mobilă .Sa vezi moldovenii de la accceeeemmmobbb buliarga ce fac.Ce teapa la preturi trag.Un pret la raft altu pe factura dar si aia daca ti o da.Am vazut cum la unu ia scrisvpe o hartie pretul si nu ia dat bon si nu ia dat nimic .Anaff doarme.Toti te minte toti te fura ,toti iti baga bonu n gura.

  • e doar o coincidenta de nume…n-are legatura cu vicele de la CJ. Numai prosti pe toate drumurile, numai frustrari peste frustrari. Cautati motive de 2 lei de dimineata pana seara pentru a denigra…

  • Băi căcatule cu BMW… Pe lângă faptul că ai supt sute de pule și te-ai futut in cur ca sa iei tigaia aia pentru care trebuie împrumuți 10 lei sa pui benzină,mai ești și cocalar retardat… Familia Afloarei asta face de când e lumea și pământul… Trage țepe… Până se găsește unu mai al.dreacu…

  • asta cu BMW IS79RDU e un cocalar cu seria 5 din Cogeasca Letcani….si are huse din imitatie de piele, dar el zice ca-i tapiterie din piele…

Adauga un comentariu