Economic Local

Familie din Iasi, adusa la disperare de facturile E.ON: Au facut imprumut in banca sa poata plati aceste sume fabuloase

Publicat: 13 sept. 2017
1

@ O familie din Iasi traieste un adevarat cosmar provocat de facturile pentru energie emise de operatorul E.ON @ Tatal cu cei trei copii minori nu mai reusesc sa faca fata platilor dupa ce au primit o serie de facturi astronomice de la compania germana @ Cu credite in banca si cu facturi la E.ON/DelgazGrid in valoare de aproape 10 mii lei, acestia se afla intr-o situatie cu adevarat disperata, cauzata de sumele mari pe care sunt obligati sa le plateasca pentru energie

O familie din Iasi a ajuns intr-o situatie cu adevarat disperata dupa ce a primit doua facturi astronomice pentru energie electrica. Barbatul impreuna cu cei trei copii minori nu stiu ce sa mai faca dupa ce E.ON/ DelgazGrid a emis la adresa unde locuiesc facturi care totalizeaza peste 10.000 lei, adica venitul pe care ieseanul Georgian Apetrei il castiga in peste jumatate de an de munca.

Citeste si : EXPLOZIV! Iata de ce platesc iesenii facturi umflate la energie. Hotie si furt mascat in tarifele practicate de E.ON Romania

Concret, in primavara acestui an, ieseanul a primit o factura in valoare de 7.300 lei, iar pentru a o putea plati, acesta a facut un imprumut pentru nevoi personale in asa fel incat sa nu fie deconectat de la reteaua electrica. Astfel, dupa ce a primit aceasta factura astronomica care i-a dat economiile peste cap, familia Apetrei s-a trezit cu o alta factura de la E.ON in luna august, de data aceasta in valoare de 2.400 lei.

„Sunt cu adevarat disperat si am nevoie de ajutor. Am trei copii de crescut si nu stam deloc bine cu banii. Am facut credit la banca in urma cu cateva luni ca sa pot plati o factura la curent in valoare de 75 de milioane lei (lei vechi – n.r.). Am reusit sa platesc aceasta factura, dar acum a venit iar, alta in valoare de 24 milioane lei”, a spus Ion Apetrei, client al E.ON din Iasi.

Citeste si : Panica la Iasi din cauza E.ON! Asteptati-va la facturi uriase! – FOTO, VIDEO

A imprumutat bani din banca pentru ca sa plateasca factura E.ON

Ieseanul povesteste ca a solicitat reprezentantilor E.ON sa recalculeze factura de 7.300 lei in ideea ca a fost emisa eronat in conditiile in care consumul din apartamentul familiei Apetrei nu a crescut brusc in ultima perioada. Desi aceasta solicitare a fost facuta, factura nu a fost modificata si in cele din urma s-a solicitat suma de 7.300 lei.

Citeste si : Regularizare de infarct! E.ON a gresit factura unui client cu doua miliarde de lei

„Am cerut sa se refaca factura pentru ca este gresita si am depus o solicitare in scris la E.ON. Mi s-a spus ca se va verifica, dar trebuie sa platesc deocamdata factura emisa ca sa nu imi taie curentul, iar daca factura este gresita, o sa se recalculeze consumul. Dar nu s-a facut nimic, am platit banii si asta a fost tot din partea lor. Sper ca la Protectia Consumatorilor o sa se rezolve si problema aceasta pentru ca ne aflam intr-o situatie foarte dificila”, a mai spus ieseanul Ion Apetrei.

Compania E.ON/ DelgazGrid este in topul celor mai reclamate firme la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi. In jur de 15 reclamatii sunt depuse lunar. Majoritatea celor nemultumiti reclama faptul ca primesc facturi umflate, nu sunt bagati in seama de operatorii companiei daca cer explicatii la telefon, asteapta prea mult la cozi sa plateasca facturile sau nu au curent electric daca ploua sau sunt vijelii si nu mai pot folosi produsele electronice sau electrocasnice, asa cum s-a intamplat in urma cu aproape o luna.  O mare problema pe care o sesizeaza iesenii sunt facturile mari pe care le primesc de la E.ON.

Atunci cand s-a privatizat Electrica Moldova SA, una dintre conditiile contractului era ca germanii de la E.ON sa faca investitii de circa 100 milioane euro in infrastructura. Nu se stie exact cat din aceasta suma a fost investita cu adevarat, insa cert este ca reteaua electrica si transformatoarele, majoritatea vechi de zeci de ani, inregistreaza zeci de sute de avarii anual. E.ON este una dintre cele mai profitabile firme din Romania, cifra de afaceri a companiei cu capital german fiind de aproape 700 milioane lei anual, iar aproximativ 90 milioane lei reprezinta profitul companiei.

Va prezentam mai jos lista membrilor actuali ai Consiliului de Administratie (CA) de la S.C. E.ON Romania S.A. Acestia sunt oamenii care se imbogatesc pe spatele romanilor si care-si bat joc de clienti, cu complicitatea autoritatilor.

Comentarii
Adauga un comentariu