Titlurile zilei

Familii din Iași, nenorocite după ce au cumpărat vile de la dezvoltatorul Mihai Agape! Au plătit o avere pentru imobile, iar acum au rămas fără canalizare! Nu se mai pot spăla, nu mai pot merge la WC – FOTO

Publicat: 27 oct. 2021
Dezvoltatorul Mihai Agape, reclamanți de pe Aleea Gh. Ivănescu și vilele construite și casa Liviei Moișanu
Mihai Agape a făcut o mică avere din vânzarea de locuințe. Noii proprietari s-au trezit că nu mai au canalizare

Dezvoltatorul Mihai Agape a vândut în zona CUG, din municipiul Iași, un număr de 12 vile. Clădirile erau conectate la toate utilitățile. De aproape două săptămâni, surpriză: canalizarea nu mai funcționează pe termen nelimitat. O vecină a spart rețeaua care trece pe proprietatea personală. Locuitorii se gândesc să vândă sau să stea în chirie

Situație dezastruoasă pentru mai multe familii din Iași care au cumpărat vilele construite de dezvoltatorul imobiliar Mihai Cătălin Agape. Totul a început în 2014, cănd afaceristul a început construcția unui număr de 5 vile înșiruite, pe aleea Gh. Ivănescu, nr.7B, cu acces dinspre Aleea Strugurilor, zona Tudor Neculai. Ulterior, în 2016, a vândut imobilele la un preț de aprope 80.000 euro/bucata, cu teren de aproape 300 euro/mp. Bucuroase de noile achiziții, familiile s-au mutat. Beneficiau de toate utilitățile: gaz, apă curentă, curent electric, canalizare, telefonie etc. Mai puțin asfalt pe stradă.

De mai bine de 3 ani au sesizat situația la Primăria Iași, dar au primit un răspuns că artera nu se află pe lista de investiții. Proprietarii din zonă au trecut peste ineficiența Primăriei și au comandat piatră, care a fost așternută pe stradă. Însă, confortul proprietarilor a luat sfârșit în urmă cu câteva zile, când s-au trezit că nu mai beneficiază de canalizare. În poveste a apărut Livia Moișanu, în vârstă de 60 de ani, proprietara unei case situate vizavi de complexul rezidențial. Rețeaua de canalizare a fost conectată la rețeaua din curtea femeii. Femeia s-a răzgândit și a tăiat canalizarea, moment care a declanșat tot scandalul.

Proprietarii de pe Aleea Gh. Ivănescu nu mai pot trage apa

Pe data de 18.10.2021, canalizarea din zonă nu mai funcționa. Asta pentru că Livia Moișanu a tăiat canalizarea de pe proprietatea personală. Reporterii „BZI” au stat de vorbă cu reclamanții, care au povestit că dezvoltatorul imobiliar avea consimțământul lui Ioan Moișanu, soțul femeii, care între timp a decedat. După decesul soțului, femeia a început să emită pretenții, pe motiv că instalațiile sunt subdimensionate. În ziua meționată, canalizarea a reversat în stradă.

„ApaVital nu își asumă răspunderea pentru rezolvarea acestei situații. ApaVital spune că nu poate să intervină și că trebuie să găsim singuri o soluție. Chiar ApaVital a aprobat proiectul de branșament la țeava de canalizare, ce traversa proprietatea privată a Liviei Moișanu. Nu mai pot fi desfășurate activități casnice, nu mai vorbim despre nevoile fiziologice”, spune un proprietar afectat.

În zona CUG, vecinii s-au arătat revoltați după ce afaceristul Claudiu Adumitroaei a anunțat un bloc cu 8 etaje pe locul unui parc, situat pe strada Hlincea.

Proprietarii au început să comande fose septice, dar iau în calcul să se mute cu chirie

În total, cel puțin 12 imobile sunt afectate. Pe lângă cele 5 vile, Mihai Agape a construit încă 5 mai la deal. Ionuț Rusu este unul dintre primii clienți ai dezvoltatorului.

„S-a vorbit cu dezvoltatorul, dar nu a vrut să vină, ca să nu creadă lumea că-i vinovat. Nu știu ce putem face. Am avut toate utilitățile, dar acum nu mai avem. Căutăm chirie. Nici de vândut nu ai cum, decât la un preț foarte mic. Am făcut reclamații peste tot, la ApaVital, Primărie, Garda de Mediu. Garda de Mediu a spus că ne amendează pe noi dacă folosim canalizarea și deversează în stradă”, a precizat Ionuț Rusu. În apropierea cartierului au fost probleme și la blocul de pe Aleea Strugurilor, unde afaceristul Ștefan Popescu a construit un bloc.

Apartamentele din subsolul imobilului au fost inundate.

S-a cerut intervenția judecătorilor, Maria Agape a chemat vecina în instanță

De precizat că o parte din proiectul imobiliar a fost tranzacționat prin Maria Agape, mama dezvoltatorului Mihai Agape. Femeia încearcă să-i împace pe clienți. Astfel, pe data de 21.10.2021 a cerut la Judecătoria Iași emiterea unei ordonanțe președințiale, pentru reactivarea canalizării. Vecinii sunt descumpăniți, au doar o singură soluție, să-l acționeze pe dezvoltator în instanță.

„Fiecare a vorbit cu avocați. Nu ne rămâne altceva decât să dăm în judecată dezvoltatorul. Un astfel de proces ar putea dura cel puțin doi ani. Ce facem? Sunt familii cu copii. Măcar dacă s-ar rezolva pe perioada procesului. Cred că adevărul este undeva la mijloc. Chiar dacă se termină procesul, nu ai nicio garanție, iar banii sunt cheltuiți”, a mai spus Ionuț Rusu.

Culmea, și Maria Agape este afectată de întreruperea canalizării. Vila personală este situată chiar în spatele complexului rezidențial.

Dezvoltatorul imobiliar Mihai Agape spune că nu se înțelege cu șefii din instituții: „Toată lumea a ridicat din umeri”

Contactat telefonic, afaceristul Mihai Agape a precizat că a încercat să găsească o rezolvare la Primăria Iași, dar și la compania ApaVital.

„În 2014 s-au făcut primele case, s-a încheiat un acord prin care se dă acces prin curtea ei. Trebuia să treacă și rețeaua de apă, bine că nu s-a făcut. Rețeaua s-a făcut pe domeniul public. În 2018 a murit soțul, iar doamna s-a sucit, pentru că băiatul trebuie să facă o casă pe unde trece țeava. Am cumpărat, am făcut celelalte 7 case, am făcut din nou proiecte. Am vorbit să trecem pe domeniul public rețeaua. ApaVital a spus că au doar pe aleea Strugurilor. Sunt indignat pentru că toată lumea a ridicat din umeri, mă refer la instituții. E deranjul mare. Nu este nicio reacție”, a declarat Mihai Agape.

Vecina spune că a fost inundată din cauza construcțiilor ridicate de Mihai Agape

Reporterii „BZI” au reușit să o contacteze pe Livia Moișanu, care a venit cu explicații suplimentare. Femeia susține că nu a semnat un acord cu investitorii.

„Într-adevăr, i-am închis fără hotărâre judecătorească. Vom vedea în instanță ce se decide. Eu nu am semnat nimic. Doamna Agape spune că i-a plătit soțului meu, dar nu este adevărat. Numai ei au drepturi? Eu m-am trezit inundată. Am scos 300 de litri din căminul apometrului. Au venit cei de la ApaVital și au constatat că rețeaua de canalizare este subdimensionată. Nu i-am cerut niciodată bani, ei se dezvoltă pe pielea altora. Sunt singură și mă lupt cu toată lumea. A venit și băiatul meu care lucrează în străinătate, el este proprietar. Avem termen în instanță, așteptăm să vedem ce se decide. Eu vreau să trăiesc în liniște”, a spus Livia Moișanu.

Comentarii
 • Sa vedeti ce cociabe a ridicat Rausanu Ionut, ala care e la beci si din cauza caruia a murit un copil nevinovat. Rausanu este fiarte periculos, numai in cercuri cu interlopi se invîrte

 • Interlopi cociobari aduna miliarde pe spinarea prostilor.
  Nu puteau verifica actele inainte de a da banii?
  Garantii nu exista,clauze de reziliere ale contractelor de vanzare-cumparare?
  Sa s-du ceara banii inapoi!

 • Mai pe intelesul tuturor sa intamplat cam asa !, jmekeru dezvoltator a venit cu sarutmana la vecini lea promis ca o sa faca alaturi o oaza de verdeata , bani cat vor ei daca il lasa sa isi cupleze canalizarile in haznaua lor !, cand si-a terminat treaba ”dezoltatorul” jmeker a vandu pe bani buni la fraeri si sa facut nevazut de acolo dandule tzeapa !, acum vecina a ramas cu curtea umbrita de casoaie si cu buza umflata fara banii promisi iar canalizarea,ei sa umplut de cacatii alora de alaturi pana a inceput sa dea in curte si pe strada kakatii si putoarea !, bonus e ca vidanja si celelate remedieri trebuie sa kace proprietatea ei de fiecare data cand au probleme cacaciosii din vecini !, voi ce ati face in locul ei ?

 • Harasim Dragos Cătălin- un alt asa zis dezvoltator local cam pe același calapod. Lucrări de f proasta calitate, probleme nenumărate construiește pe zona Rediu… Feriti-va de acest neispravit mincinos.

 • Teparul HARASIM – confirm din sursa sigură (fratele meu) a cumpărat de la acesta…probleme multe, de la canalizare, apometre inundate, igrasie, etc…

 • nu mai bine rezolva problema cu subdimensionarea decat sa dea bani pe avocati si oricum nu au castig de cauza, tot subdimensionata e reteaua 🙂 daca legatura pe proprietatea femeii a fost facuta fara acte (cum se mai face), ea are dreptate ….

 • Familii nenorocite ? Da’ de unde !
  Daca au capul bagat in cur atunci cand cumpara ca bezmeticii si se indatoreaza pe 25 de ani, asta nu inseamna nenorocire.
  Speculantul imobiliar si-a luat banii, pa si pu la revedere. Lucrari de acest gen se fac si foarte bine ca se fac, e un ban castigat usor de la cei deveniti „ieseni”.
  Familii nenorocite or fi de la boala, de la droguri, de la calamitati naturale, de la accidente, alea sunt nenorociri, nu cacatul iesit din casa ta in caminul altuia.
  Foarte bine a facut doamna.
  Foarte bine face si Apavitalul.
  Spor la platit rate si sanatate sa fie !

 • Astia care acuzati pe Harasim ve-ti fi actionari in judecata. Acolo va trebui sa aduce-ti si dovezile in baza carora face-ti aceste acuzatii. Ip-urile de unde au fost scrise comentariile calomnioase le vor obtine cei care ancheteaza plangerea.

 • Pe bune? Pustanul asta cu fes pe cap si cu barba e dezvoltator imobiliar? :)))))))) Toti neavenitii au ajuns acum dezvoltatori imobiliari. Nu inteleg cum ar putea avea cineva incredere sa cumpere de la astfel de specimene.

 • Av. Irinel Toma, are dovezi Marius de mai sus. Ce dovezi doresti de la fratele lui Marius care are numai probleme? Cum dovedesti, sau cum vezi la cumparare ca o casa este lucrata prost. Am vazut in jurul casei mele cum au lucrat niste dezvoltatori. In bataie de joc, sa scoata cheltuieli cat mai mici ca sa aiba ei beneficiul mare. Cand bagi in pamant si acoperi cu var nu se mai vede nimic.

 • De unde au bani sa cinstruiasca?? Platesc taxe si impozite??
  Alooo dar oare spala si bani la negru?
  Cine cerifica Miroslava e plina de asa zisi dezvoltatori care trec casele pe muncitori, ceri, rude sa nu plateasca nimic la stat!
  Dar noi ne ocupam acu de certificate covit verzi

 • Pina acum a funcționat canalizarea fără probleme toată lumea fericita. Și dintr-o data ii subdimensionata. Chiar nu v-ați prins ca madam a terminat banii care ia luat pe accept de la Agape și acum vrea alții.

 • Pt av Toma Irinel – dl avocat dacă gânditi și acționați la fel ca modul în care scrieți m-am lămurit…sigur a-ti terminat studiile pe la fără frecvență

Adauga un comentariu