Eveniment-Social

„Familii”: Povestile dramatice a trei familii, redate pe scena Teatrului National din Iasi

Publicat: 14 nov. 2017

Iesenii sunt invitati la o piesa senzationala de teatru ce va avea loc marti, 14 noiembrie, ora 20.00, in Sala Teatru Cub a Teatrului National din Iasi (TNI).

Doi frati vitregi sunt nevoiti sa convietuiasca impotriva vointei lor, o tanara mama se confrunta cu alcoolismul sotului ei, un frate si o sora se reintalnesc cu ocazia decesului mamei lor, un cuplu tanar trece prin momente de criza. Trei povesti care se intersecteaza si astfel isi modifica parcursul. „Familii” e un spectacol care dezbate probleme ale societatii contemporane, precum egalitatea in drepturi, adoptia de catre un cuplu homosexual, violenta conjugala, valorile familiei traditionale si nu numai. Este marturia despre legatura cea mai intima dintre oameni, in complexitatea si diversitatea ei. 

Citeste si: SAVUROS! Unul dintre cei mai hatri si spectaculosi REGIZORI ai Nationalului iesean a facut MARELE ANUNT. Toti iesenii isi vor dori sa AJUNGA sa vada asta – GALERIE FOTO

Familii este al treilea spectacol din cadrul turneului national „Manifest pentru dialog”, care isi propune sa aduca in prim-plan teme relevante pentru societatea contemporana. Prima reprezentatie va avea loc la Sibiu, duminica, 5 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul National „Radu Stanca”, si va fi urmata de o discutie cu publicul, moderata de regizorul Eugen Jebeleanu si un psiholog, in prezenta actorilor.

„Mi-am dorit sa fac un spectacol care sa aiba o dimensiune documentara, ancorata in contextul actual al tarii noastre, care sa exploreze influenta pe care politicul o are asupra intimului si a chestiona un subiect de actualitate, care ne priveste pe toti: propunerea poiectului de lege care prevede modificarea definitiei familiei in Constitutia Romaniei. Eu cred intr-un manifest al acceptarii, al diversitatii si al libertatii de expresie si intr-un teatru empatic, care sa provoace spectatorul la dialog”, a declarat Eugen Jebeleanu, autorul spectacolului „Familii”.
 
„Familii” este un spectacol de teatru social care da voce unor indivizi anonimi. Personajele se confrunta cu sentimentul de abandon, fuga de responsabilitate, nevoia confirmarii, identificarea rigida cu parintii sau dimpotriva, refuzul acesteia, patetismul intalnirilor de familie, insusirea rolului de parinte, inducerea si resimtirea culpabilitatii. Prin acest proiect, regizorul cauta sa puna intrebari spectatorului, sa ii trezeasca spiritul critic si civic si sa il faca sa reflecteze asupra unor preconceptii sau etichetari de excluziune sociala.

Citeste si: ANIVERSARE de GALA la Casa de Cultura a Studentilor Iasi! Directorul institutiei anunta evenimente in PREMIERA – GALERIE FOTO, VIDEO

Din distributie fac parte actorii Ioana Cosma, Oana Marin, Vladimir Petre, Ioan Paraschiv, Gabriela Pirliteanu, Stefan Tunsoiu, Iustinian Turcu si  Claudiu Urse. loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit