Local

Familiile sarace din Iasi si din mai multe comune raman fara bani

Publicat: 09 feb. 2011
1

@ „Avand in vedere faptul ca o serie de autoritati locale nu si-au indeplinit obligatiile legale privind evidenta in drept si in fapt a beneficiarilor de ajutor social, ele nu vor primi luna aceasta ajutorul social, urmand ca in luna martie, daca primariile isi vor completa documentatiile, sa platim sumele retroactive”, a declarat Andrei Buiceag, directorul AJPS Iasi

Conducerea Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS) a anuntat ca locuitorii mai multor comune din judet nu vor primi ajutorul social pentru luna ianuarie din cauza autoritatilor locale. Unele primarii nu au reusit sa intocmeasca actele pentru dosarele de ajutor social, pentru a le depune la sediul AJPS pana la data de 5 februarie, data limita stabilita initial. Mai mult, oficialii AJPS au prelungit termenul limita pana pe 9 februarie, pentru a oferi un ragaz asistentilor sociali din comune sa reuseasca sa depuna dosarele, insa tot au ramas noua primarii care nu vor primi fondurile pentru luna ianuarie. Este vorba de comuna Tibana, care are cei mai multi beneficiari de venit minim garantat, comunele Valea Seaca, Harlau, Mirolava, Todiresti, Dagata, Erbiceni, orasul Podu Iloaiei si, nu in ultimul rand, municipiul Iasi, care inregistreaza un numar de 486 beneficiari.

Stare de confuzie

Pe de alta parte, reprezentantii primariilor care se afla in imposibilitatea de a plati ajutorul social sustin ca data limita de depunere a dosarelor este cu totul alta sau chiar ca au depus dosarele, la mijloc fiind vorba de o problema de comunicare. Spre exemplu, directorul Directiei de Asistenta Comunitara a municipiului Iasi, Luminita Munteanu, sustine ca va depune dosarele in cursul zilei de astazi. „Nu avem interesul si nici nu se pune problema de neplata a beneficiarilor. Data limita pentru a depune documentatiile pentru venitul minim garantat este de 10 februarie. Cu cei de la AJPS avem o relatie profesionala si o colaborare foarte buna”, a declarat Luminita Munteanu.
In consecinta, conducerea de la Prestatii Sociale avertizeaza ca plata ajutoarelor pentru luna ianuarie se va face cu intarziere, abia in martie. „Avand in vedere faptul ca o serie de autoritati locale nu si-au indeplinit obligatiile legale privind evidenta in drept si in fapt a beneficiarilor de ajutor social, ele nu vor primi luna aceasta ajutorul social, urmand ca in luna martie, daca primariile isi vor completa documentatiile, sa platim sumele retroactive”, a declarat Andrei Buiceag, directorul AJPS Iasi.
Astfel, in plina criza financiara, oamenii saraci nu vor primi banii, si asa putini, pentru luna ianuarie. Totusi, pentru locuitorii comunelor care nu au depus la timp documentatia mai exista o sansa ca acestia sa primeasca banii, asta doar daca autoritatile locale vor gasi timp si pentru cei mai putin norocosi. Asistentii sociali din fiecare comuna vor trebui sa depuna la sediul AJPS in luna martie si pontajele orelor lucrate in februarie, dar si cele din ianuarie.

Comentarii
Adauga un comentariu