Destinatii turistice

Fantana Mesterului Manole, un izvor de energie cu apa cristalina si aburi stralucitori

Publicat: 11 ian. 2012
9

Legendara fantana a Mesterului Manole atrage in fiecare an tot mai multi turisti de pretutindeni. Obiectivul este situat in vecinatatea Manastirii Argesului, pe strada Basarabilor nr. 1, in apropierea centrului orasului Curtea de Arges, din judetul Arges, pentru care se spune ca este un adevarat izvor de energie. 

Legenda spune ca, dupa ce si-a vazut ridicata frumoasa manastire, la temelia careia se spune ca Manole isi zidise propria sotie, Neagoe Basarab i-a intrebat pe mesteri daca mai pot inalta inca una la fel. Raspunsul a fost unul afirmativ, fapt ce l-a nemultumit nespus pe domn, acesta dorind sa fie singurul care detine un asemenea monument arhitectural. 

Aburul stralucitor de la fantana 

Astfel, acesta a poruncit sa se demonteze schelele, iar pentru a se salva, mesterii si-au facut aripi din sindrila, incercand sa zboare. Nu au reusit insa sa se salveze, iar pe locul unde a cazut trupul lui Manole ar fi tasnit un izvor cu apa cristalina. 

Se spune ca sunt zile in care se vede cum un abur alb stralucitor se urca de la Fantana lui Manole spre fostul spital al manastirii. 

Pe zidul fantanii stau scrise cuvintele: „Fantana lui Manole, monument istoric, secolul al XVI-lea”. O curiozitate o prezinta inscriptia de pe zidul frontal, care se pare ca dateaza din secolul al XIX-lea.

Sursa: skytrip.ro

Adauga un comentariu