Local

Fantoma din Iasi, ce il bantuie crunt pe latifundiarul Gigi Becali

Publicat: 20 mai 2013
1

@ Afacerile demarate la Iasi de renumitul afacerist Gigi Becali l-au bagat serios in groapa, urmarindu-l precum o pata neagra adanc intiparita in trecutul sau @ Dupa ce a devalizat una dintre cele mai renumite societati iesene si a bagat in buzunar cat de multi bani a putut, pe afacerist l-a ajuns blestemul sutelor de angajati care asteapta de ani de zile sa-si primeasca salariile

Extrem de neinspirata s-a dovedit a fi decizia lui Gigi Becali, de a derula afaceri necurate in Iasi. Acesta s-a gandit sa intervina in cadrul societatii Avicola Iasi SA si sa o dirijeze catre faliment, timp in care putea sa-si insuseasca toate beneficiile rezultate din aceasta. Insa infractiunile savarsite l-au ajuns din urma pe Becali, caci acestuia i-au fost ingradite anumite drepturi, tocmai din cauza societatii din Iasi. Surprins in timp ce se pregatea sa se îmbarce într-o aeronava cu directia Israel, tara ce nu are contract de extradare cu România, actionarul Avicola SA a fost oprit de politie. Acesta a primit interdictie de a iesi din tara si a fost dus direct la Parchet pentru audieri într-un nou caz, în care e acuzat de abuz în serviciu si înselaciune. Este vorba despre actiunea de privatizare la Avicola Iasi, la care detine 85,7 la suta din actiuni. Societatea se afla în insolventa din iunie 2012, iar declinul acesteia a inceput in 2009, cand s-a tras linie si s-au constatat debite totale de 59 de milioane de lei. Cele mai mari datorii erau catre actionarul majoritar George Becali, care avea de incasat peste 26 de milioane lei. Datoriile curente erau de 11 milioane lei, institutiile de credit trebuiau sa primeasca 17 milioane. La acestea se adaugau salariile angajatilor de 2,8 milioane de lei si alte datorii. Lucrurile s-au inrautatit in momentul in care Banca Carpatica a refuzat refinantarea societatii. Cu toate acestea, Gigi Becali a infirmat acuzatiile ce i se aduc fata de Avicola din Iasi. „Ma duceam în Israel sa ma rog si nu aveam nicio interdictie sa parasesc tara. Interdictia au pus-o cu doua ore înainte. Dosarul Avicola Iasi este unul fabricat. In cazul Avicola Iasi, care m-a costat vreo 15 milioane de euro, procurorul zice ca am înselat eu statul în conventie”, a declarat ieri Gigi Becali.

Plangere penala impotriva clanului Becali

In urma cu aproape un an de zile, Directia Generala a Finantelor Publice Judetene a depus plangere penala impotriva membrilor clanului Becali, care s-au ocupat de administrarea  SC Avicola Iasi SA. De altfel, sfarsitul acestei societati comerciale a inceput de cand Avicola SA a fost preluata de Becali. Plangerea inaintata anul trecut Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi de catre Directia de Finante vizeaza savarsirea unor fapte precum evaziune fiscala si stopaj la sursa. Plangerea ii vizeaza pe nepotii patronului Stelei, Hristu si Gheorghe Becali, precum si alte persoane care s-au ocupat de administrarea societatii, ca Vasile Gembazi. In aceasta plangere se precizeaza ca prejudiciul adus bugetului statului prin gestionarea frauduloasa a veniturilor societatii este de 432.348 lei. In ultimii ani, clanul Becali nu a mai urmarit deloc redresarea societatii. Au fost incheiate unele afaceri care aveau numai scopul de imbogatire a acestei familii, pe cadavrul uneia dintre cele mai mari societati de profil din Moldova. In urma, au ramas sute de angajati care nu si-au mai primit salariile. Multi dintre cei care au lucrat in societate asteapta si in prezent sa incaseze lefurile promise inca din 2008. Cu toate ca au obtinut in 2009 hotarari judecatoresti care dispun plata salariilor si a celorlalte drepturi, acestia au ramas cu dreptatea in mana, pentru ca in rest nu au vazut un leu.                            

Comentarii
  • „De altfel, sfarsitul acestei societati comerciale a inceput de cand Avicola SA a fost preluata de ..” — Prostii , poate de cand fura pe crapatelea /marlanetul angajat/ ![ marlanci obeze , care fura pe viata si moarte oua si gaini ,vor //profit//(au apus acele timpuri) !] O tara de /tagani/ ,/marlani analfabeti /hoti ,coarde ,lichele ,samd .

Adauga un comentariu