Eveniment-Social

Fara gaz, nu se mai asfalteaza in oras

Publicat: 10 ian. 2009
1

Reprezentantii primariei intentioneaza sa scape de gaurile din asfalt din mai multe zone ale orasului. Numai ca nu au cum, din cauza ca statia de mixtura asfaltica nu poate functiona fara gaz. Reprezentantii Citadin SA sustin ca au fost anuntati de oficialii E.ON Gaz ca vor reduce presiunea la gaz.

„Noi am primit o adresa prin care am fost anuntati ca presiunea va scadea, dar nu intr-atat incat sa nu putem functiona. Pentru a amesteca bitumul trebuie sa fie cald, in jur de 90 – 140 de grade Celsius. Gazul ne trebuie pentru incalzirea unui ulei ce incalzeste la randul lui bitumul. In aceste conditii, bitumul s-a intarit. Noi am crezut ca a scazut din cauza crizei, nu ni s-au dat alte explicatii”, a precizat Catalin Neculau, director Citadin SA. In aceste conditii, echipele care se ocupa de statia de mixtura asfaltica de la kilometrul 2 Iasi – Tomesti asteapta ca situatia sa se remedieze.

„Nu se pune problema asfaltarii daca avem asfalt, deoarece este important ca portiunile respective sa fie uscate. Noi am incercat sa pornim instalatiile, vom incerca si maine (astazi-n.r.)”, a mai spus Neculau. Reprezentantii E.ON Gaz au declarat sec ca nu stiu despre ce este vorba. „Nu pot sa va dau nici un raspuns. Nu am toate informatiile”, a spus Corneliu Zait, purtatorul de cuvant al E.ON Gaz. Primaria a dispus asfaltarea mai multor portiuni de carosabil unde gropile au inceput sa creeze dificultati in traficul rutier. Este vorba despre pasarele Bucium si soseaua Nationala in zona CUG.

„Noi am trimis adrese la Drumuri Nationale pentru asfaltarea zonelor ce sunt in administrarea lor, dar nu am primit nici un raspuns. Asa ca o sa facem noi plombarile”, a explicat Mihai Chirica, directorul tehnic al primariei.

Comentarii
  • pana la urma tot o sa va pasca puscaria ca aruncati cu banii nostri degeaba…Inspectoratul pt. Constructii este o gasca de spagari care inchid ochii cand turnati iarna rahat negru… Chirica, daca te-ar executa in Piata Unirii, crted cfa ai scapa foarte usor! Halal inginer!

  • bre e iarna lasa asfatul , ce e cu articolul asta oameni ??? cred ca a inebunit lumea , ce treaba au ei ACUMA ?? dar domnul bordura ne-a asigurat ca nu sunt probleme , parka nu ?

Adauga un comentariu